10, Mar 2018
Rashford o învinge pe Liverpool, în North West Derby 200!

M-am temut de un singur scor înaintea derby-ului cu Liverpool. De 0-0. În North West Derby 200, Diavolii noștri întâlneau o echipă pe val, care înscrie mult, genul de adversar împotriva căruia e foarte riscant să joci deschis.

Fără Pogba, din nou fără Pogba, asta ne-a sărit tuturor în ochi. Cu o seară înainte de derby, Pogba a ieșit accidentat din antrenament și speculațiile despre ruptura cu Mourinho au năpădit internetul. În condițiile date, Mourinho a aliniat un 4-2-3-1 în care Rahsford a fost singura surpriză. De ce surpriză? Pentru că a trecut printr-o formă mai slabă, a jucat din ce în ce mai puțin și, după venirea lui Alexis, șansele sale de a îmbrăca tricoul lui United s-au diminuat.

Formula de start: De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Young – Matic, McTominay – Rashford, Mata, Sanchez – Lukaku.

MARCUS RASHFORD, you beautiful football beast!

Se pare că pentru Rashford nu s-a pregătit nici Liverpool. Puștiul nostru lovește letal în minutul 13, dintr-o minge muncită de Lukaku (servit de David de Gea!!!), pe care atât de mulți habarniști îl acuză de lene… Marcus finalizează perfect și tribunele de pe Old Trafford explodează!

Aș fi putut paria (bine că n-am mania asta!) că Mourinho urmează să tragă fermoarul peste fotbal și că din minutul 20 United se va apăra, pentru rezultat, până la final. La 10 minute după deschiderea de scor, Lukaku și Mata atacă frontal poarta, iar mingea ajunge la același Marcus Rashford, care își arată clasa cu un șut prin spatelele apărătorului, cu o viclenie care vine doar din talent, instinctual! E 2-0, iar Fowler, Dalghlish și Rush sunt împietriți în tribune.

Nici acum însă nu vine acel joc distrugător, pentru că Diavolii sunt lucizi. Și ce se întâmplă? Bailly face o piruetă, ieșind cu mingea dintre Firmino și Salah. Repet: Eric Bailly, fundașul central ivorian al lui Manchester United, face o piruetă cu mingea și iese ca un artist dintre atacanții lui Liverpool.

Click pe imagine pentru a citi mai multe despre Marcus Rashford!

Câteva minute mai târziu, Mata face foarfecă din 8 metri… singur cu Karius. Nu e gol, dar e uluitor ce se întâmplă!

Ashley Young a făcut un marcaj impecabil la Salah, golgeterul Premier League, iar Matic și McTominay au primit instrucțiuni clare: să aștepte. Oxlade-Chamberlain și Emre Can, greșesc mereu mingi, iar United a punctat fiecare astfel de eroare prin calmul celor doi stâlpi din fața apărării.

În repriza a doua e timp pentru camerele televiziunilor care transmit de pe Old Trafford să-l găsească pe marele nostru Denis Law în tribune, pentru că Mourinho trage frâna și începe blocada. De peste 30 de ani nu mai pierduse United un meci de campionat, în care să fi condus la pauză, pe teren propriu…

Autogolul lui Bailly a fost un moment de tensiune uriașă, singura greșeală personală a ivorianului fiind letală pentru De Gea. Din fericire, atacurile în valuri ale lui Liverpool n-au mai putut clinti fortăreața.

Statisticile derby-ului

  • 35 de minute le-a luat fundașilor lui Liverpool să câștige un prim duel aerian cu Romelu Lukaku. N-a marcat, dar a muncit enorm, fiind implicat în fazele ambelor goluri!
  • Chiar dacă a avut mai mult decât dublul posesie Diavolilor, Liverpool a tras tot două șuturi pe spațiul porții. United le-a transformat pe ambele.
  • Pentru prima oară, trio-ul Salah, Mane, Firmino nu a avut nicio ocazie notabilă de gol.
  • Marcus Rashford devine primul Diavol care înscrie o dublă împotriva lui Liverpool, de la Gary Pallister. De peste 20 de ani nu se mai întâmplase asta.
  • 40% dintre golurile lui Rashford în Premier League (6 goluri din 15) au fost împotriva unor adversari din Big 6. Să fie oare Rashford cheia pentru a învinge în derby-uri?

La final rămânem cu locul 2 consolidat, la 5 puncte de Liverpool, dar e mai important jocul din prima repriză, care ne dă speranțe că nu ne împiedicăm de Sevilla în Liga Campionilor. Derby-ul North West, ediția 200, va rămâne mereu unul special pentru Rashford și nu numai, sperăm să fie și un punct de referință în finalul de sezon.

Glory, Glory Man United!

Sursele fotografiilor: PremierLeague.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *