Despre noi

Despre noi

Istoria MUSC România începe un pic după revoluția din 1989, când unii dintre cei mai vechi fani din țară luau primul contact cu Manchester United și ceea ce înseamnă acest club. Coincidență fericită, în aceeași perioadă se forma cea frumoasă generație, ce avea să devină și mai titrată echipă din Anglia, bine-cunoscuta „Class of ’92”. Ce s-a întâmplat după acel an, știm cu toții prea bine…

 

Trecând prin perioada de glorie a celor două decenii, 1990 – 2010, tot mai multă lume era atrasă de United, iar baza fanilor creștea de la an la an. După câștigarea Ligii Campionilor din 2008, ia naștere ideea fondării unui fan-club oficial, cu acte-n regulă, afiliat direct clubului din Anglia. Un proces ce s-a dovedit mai lung și mai anevoios decât cineva ar fi crezut vreodată.

 

Dezinteresul multor fani de ocazie, piedici ale sistemului birocratic, verificări din partea clubului, toate acestea nu au făcut decât să întărească dorința de a vedea numele României pe site-ul celei mai bune echipe din Anglia. Timp de mai bine de 10 ani s-a depus un efort imens, financiar și profesional, ce pălește însă în fața scopului final.

 

 

În plină pandemie, în timp ce planeta parcă se oprise în loc, patru fani, patru oameni profund îndrăgostiți de Man Utd, nu au renunțat și au împins lucrurile mai departe, crezând mai mult ca orice în ideea lor. Faptul că sub stema clubului, pe tricourile de joc, se află brodat cuvântul „BELIEVE”, s-ar putea să fi fost catalizatorul ce a dus mai departe visul de a avea un fan-club oficial în România, recunoscut de clubul-mamă, care să strângă laolaltă toți „diavolii” din țară și să pună definitiv echipa roșie din Manchester pe harta microbiștilor români.

 

Astfel, pe 25 noiembrie 2020 se înființa, oficial și cu acte în regulă, organizația suporterilor Manchester United din România, iar 9 luni mai târziu, în august 2021, primeam acceptarea în rândul fan-cluburilor oficiale, înscrierea pe site-ul Man Utd și recunoașterea pentru care s-a muncit peste 10 ani de zile. We did it, Reds!

Desigur, această onoare nu este acordată pe viață și nu vine fără unele condiții. Este nevoie să menținem un număr de membri cotizanți la clubul-mamă, trebuie să avem o organizare strictă în asociația din România, trebuie organizate evenimente, trebuie moderate canalele de social media, și câte și mai câte… Însă, toate se realizează, an după an, cu sprijinul celor ce doresc să se implice și al celor ce cred în această echipă. Iar, mai presus de toate, totul a fost și este posibil prin pasiunea și spiritul ce ne leagă pe toți. Spiritul United. BELIEVE.

DESPRE NOI​

De ce United?

Manchester United a fost înființată în 1878 sub numele de Newton Heath LYR Football Club de către departamentul de trăsuri și vagoane al depoului Lancashire and Yorkshire Railway (LYR) din Newton Heath. Acestea sunt rădăcinile noastre, iar ele nu trebuie uitate vreodată.

Pe 24 aprilie 1902, numele Manchester United apărea pentru prima dată, oficial, în lumea fotbalului, iar istoria celui mai titrat club englez începea. Tumultoasă, plină de tragedii și totodată de poveștile celor mai mari succese, această istorie este una pe care întreaga lume sportivă a apreciază și o respectă.

 

Lista de trofee cucerite de-a lungul istoriei:

 • Premier League / First Division (20)
 • Second Division (2)
 • FA Cup (12)
 • Football League Cup / EFL Cup (5)
 • FA Charity Shield / FA Community Shield (21)
 • European Cup / UEFA Champions League (3)
 • UEFA Europe League (1)
 • UEFA Super Cup (1)
 • UEFA Cup Winners Cup (1)
 • FIFA Club World Cup (1)
 • Intercontinental Cup (1)
 • Pe lângă multiplele trofee câștigate de-a lungul timpului, ne mândrim cu faptul că United este:

  prima echipă engleză care a jucat în Cupa Campionilor Europeni / Champions League (1957)
 • – prima echipă engleză care a câștigat Cupa Campionilor Europeni / Champions League (1968)
 • – singura echipă engleză care a câștigat un Treble: Premier League + FA Cup + Champions League (1999)
 • – echipa cu cele mai multe titluri de campioană a Angliei (20)
 • – echipa cu cele mai multe trofee Community Shield (Supercupa Angliei) (21)

De ce să ni te alături?

Ca suporter oficial al Manchester United și membru al fan-clubului din România, vei primi un ID unic de membru (pe care te rugăm să ni-l transmiți după ce îți va fi alocat), pe baza căruia poți beneficia (dar nu limitat la) de următoarele privilegii: pachet anual cu diverse cadouri de la clubul din Anglia (fulare, căciuli, căști, agende etc. – în fiecare sezon sunt noi surprize), prioritate la achiziția de bilete pentru meciuri, reduceri la bilete pentru meciuri, acces la bilete gratuite oferite către fan-clubul din România, reduceri la transport și cazare pentru unele deplasări, card de membru, reduceri în magazinul oficial United, plus multe alte surprize și avantaje (ce vor fi anunțate pe mail, prin intermediul social media sau în aplicația de mobil United.

Evenimentele ce se organizează în locația recunoscută oficial chiar de către United, pub-ul Extra Time, din București, se adresează deopotrivă tuturor fanilor, cât și membrilor cotizanți. Vom rămâne întotdeauna o organizație clădită pe incluziune, unde discriminarea sau intoleranța nu își au locul. Orice suporter e binevenit, iar fan-clubul va fi mereu gata să ofere informații transparente legate de relația cu clubul-mamă sau să răspundă oricărei întrebări legată de activitate sau aderare la club.

Pe lângă toate aceste beneficii palpabile, nu trebuie să negăm sau să neglijăm sentimentul de apartenență la clubul iubit. Pe asta s-au clădit toate marile dinastii din fotbal, pe mulțimea de fani, ce sprijină, necondiționat și prin orice mijloc (legal, desigur), echipa. Iar fan-clubul din România rămâne viu și recunoscut de United atât timp cât avem membri oficiali la clubul-mamă. La final de zi, suntem cu toții parte din aceeași familie.

NOI SUNTEM UNITED.