31, Oct 2019
Pride of Manchester. Chelsea – United 1-2
  • Un material de Crăciun Sergiu

Manchester United se califică în sferturile de finală și inspiră încă o gură zdravănă de oxigen după victoria la limită de pe Stamford Bridge. Revansa albastrilor se amana.

Temătoare în debutul jocului, însă fără să-i fie pusă în pericol poarta. Discretă întreaga repriză, chiar dacă pe teren se aflau Rashford, Lingard ori Daniel James. Rare au fost momentele când presiunea a atins cote maxime. Șterși, dar explicabil: scopul scuză mijloacele. Iar scopul lui United este acela de a câștiga, fără să o interseze în ce manieră.

McTominay agață mingea și declanșează atacul purtat pe partea dreaptă de Daniel James. Pe urmele sale se află Marcos Alonso, care faultează și comite o dublă-greșeală; tot el pierduse și mingea de la care a pornit faza atacului.

Cu numai un penalty transformat din ultimele trei încercări!, United se afla din nou în fața faptului neîmplinit. Martial marcase ultima oară, însă nu se afla pe teren; Marcus ratase cu Norwich. De altfel, nici francezul nu a marcat la ultima deplasare. Totuși, cum era firesc, Rashford pune mâna pe minge și o așază la punctul cu var.

Face câțiva pași înapoi, apoi se îndreaptă spre minge. Pășește mărunt, însă continuă alergarea și trimite cu sete în poarta lui Caballero.

A mai rămas o jumătate de repriză, însă avantajul minim este consemnat până la pauză.

Gol în stilul lui Ronaldo

Firesc, Chelsea s-a aruncat în luptă cu tăișurile mai bine ascuțite, ceea ce avea să îi aducă mai multe roade decât în prima parte. Maguire, nedecis, îi permite lui Batshuay să-l depășească iar mai apoi să marcheze cu un șut la care reacția lui Romero a fost în zadar. Defensiva a clacat pentru prima oară și a fost pedepsită.

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Nu era vreme de bătut în retragere. Martial, cel de care aminteam mai sus, a fost primul răspuns al lui Ole după golul primit. Chiar și așa, nu a arătat puterea de a fi decisiv, rol care i-a revenit lui Marcus.

A executat impecabil o lovitură liberă și a adus a doua victorie din acest sezon contra albaștrilor. S-ar putea ca lui Marcus să-i fi fost mai ușor să marcheze cu o lovitură liberă decât după un penalty! The pride of Manchester, cum ar zice mancunienii.

Înlocuit spre final cu Young, a privit de pe bancă ultimele minute, atunci când Chelsea a fost incabailă să răstoarne soarta meciul decis cu un sfert de oră înainte de final.

Glory, Glory Man United!

In caz ca ati ratat, cititi si:

Marcus Rashford – portretul Diavolului la tinerețe

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *