26, Nov 2017
Man United vs Brighton 1-0. Victorie fără glorie

Meci acasă, cu o nou-promovată? Le dăm 4! Ei bine, nu tocmai… Pe Old Trafford a venit ieri o echipă foarte bine așeazată în teren și care nu a părut să se teamă de Diavoli, într-o repetiție a scenariului pe care l-am văzut cu Newcastle. De data asta nu ne-a ieșit o victorie la scor și a fost Man United vs Brighton 1-0.

4-2-3-1 e așezarea pe care a folosit-o, pe hârtie, Mourinho, dar mai degrabă United joacă un 4-3-3 în care Matic patrulează în fața liniei defensive, iar Mata și Pogba urcă mai aproape de vârful Lukaku decât de Lindelof și de Smalling. Mai mult, cu urcările permanente ale lui Valencia și Young de pe benzi, Diavolii rămân cu 2 fundași centrali de meserie și Matic ca scut al acestora, într-un 2-1-4-3. Dar cu Brighton nu sunt multe concluzii tactice de tras, e mai mult un meci de luptă și îndârjire.

De Gea – Valencia, Smalling, Lindelof, Young – Matic, Pogba, Mata – Rashford, Lukaku, Martial a fost formula de start. Au mai intrat pe parcurs Mkhitaryan, Ibrahimovic și Fellaini, a cărui coafură nu a fost doborâtă nici măcar de ploaia torențială de la Manchester. Cu acești fotbaliști United a dominat tot meciul, are absolut toate cifrele necesare unei victorii, dar golurile n-au fost în meniu, mai ales că Brighton (locul 9 în clasament în clipa asta) s-a ținut excelent și nu s-ar fi mirat nimeni dacă scoteau 0-0.

Ca și în meciul cu Basel, United a avut 4 ocazii de gol, dar de data asta a intrat una singură, la un șut al lui Young deviat de un fundaș al lui Brighton, imparabil pentru portarul naționalei Australiei, Matt Ryan. Young a fost excelent tot meciul, poate singurul fotbalist cu adevărat conectat la miza partidei, mai toate centrările bune și intrările în careu venind din banda sa. Cine ar fi crezut acum 3 ani că, la final de 2017, Ashley Young va câștiga meciuri pentru Manchester United în Premier League? Probabil că nici Ashley Young…

Așa cum scriam în profilul lui Marcus Rashford, cred că echipa are de câștigat din rotația dintre Martial și Rash. Îi ține pe ambii în formă, le permite să ocupe, pe rând, banda stângă, pe care o vor fiecare dintre ei și încurajează concurența (Lingard este util doar când ai de ținut un rezultat sau anihilat un adversar, nu atunci când trebuie să marchezi). Cu ambii puști în teren, United n-a speriat-o pe Brighton pe benzi, niciunul n-a destabilizat flancul pe care l-a primit de la Mourinho…

Man United vs Brighton 1-0 – rezumat video

Notăm al nouălea clean-sheet din 13 etape de campionat și primul cu Lindelof în Premier League! United are cea mai bună apărare din campionatele mari ale Europei (Bundesliga, Serie A, La Liga și Ligue 1) și al doilea atac din Anglia.

Urmează o etapă în mijlocul săptămânii. Marți seara, United merge pe terenul uneia dintre echipele care tocmai a intrat în formă în ultimele săptămâni, Watfordul lui Marco Silva. E ultimul meci înaintea unui nou punct de cotitură al sezonului pentru că următoarele două etape din Premier League le jucăm pe Emirates, cu Arsenal, și pe Old Trafford, cu Manchester City. Fără 6 puncte până la Derby of Manchester, duelul cu vecinii gălăgioși va fi doar unul de palmares, așa că…

Glory, Glory Man United!

Sursa foto: PremierLeague.com. Sursa video: Streamable.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *