17, Feb 2018
Huddersfield – Man United 0-2. Diavolii ajung în sferturile FA Cup, în ciuda arbitrajului video

Dacă ai un sentiment de deja-vu citind aceste rânduri, trebuie să te asigur că e justificat, pentru că Diavolii au mai jucat cu Huddersfield cu doar două săptămâni. Tot 2-0 a fost și atunci, însă meciurile au fost complet diferite, așa că azi vorbim despre Huddersfield – Man United 0-2 în FA Cup.

Mourinho îl lasă pe Pogba în afara lotului. Motivul oficial este “due to ilness”, dar ruptura dintre manager și playmaker-ul francez nu poate fi ascunsă. În formula de start își face astfel loc Scott McTominay, iar Romero primește minutele pe care le merită, fiind mereu forțat să ocupe banca, în umbra celui mai bun portar din lume.

157 de secunde i-au trebuit lui Lukaku pentru a deschide scorul. Contră-fulger a lui United pe o recuperare la centrul terenului, Mata verticalizează perfect pentru Romelu, iar acesta face ce trebuie să facă un vârf, controlează până în careu și-l pune jos, din fentă, pe Schindler, după care finalizează la colțul scurt. Un gol catifelat, mingea se rostogolește cu blândețe. Pare atât de simplu fotbalul uneori…

Faza pentru care va fi disecat în multimple moduri acest meci este cea din minutul 45, când Young păcălește 3 adversari, lipit de tușa din dreapta și centrează pe jos pentru Mata, care driblează portarul și înscrie. Asistentul și centralul validează golul, dar arbitrajul video îl anulează. Nicio reluare pe care am văzut-o în timpul meciului, la pauză sau după fluierul final nu m-a convins că ar fi fost offside. Mai mult, n-am văzut niciun singur comentator care să valideze anularea golului. Se pare chiar că decizia s-a luat pe poza din dreapta, ceea ce e absolut ridicol.

Huddersfield a controlat repriza: 57% posesie, 4 șuturi pe poartă (doar unul, dar bun, pentru United) și mai multe pase reușite. United a jucat rolul under-dog-ului și a condus cu 0-1.

A doua parte a început cu și mai multă posesie a Terrierilor (ajuseseră la 60% după 10 minute), dar și cu al doilea gol al lui Lukaku, tot pe o contră. Chiar marcatorul recuperează, la 40 de metri de propria poartă, îl deschide pe Alexis și sprintează, primind perfect, pe culoar, de la chilian. Finalizarea pare, din nou, o formalitate.

Să fi ales Mourinho să le cedeze mingea băieților lui Wagner, știind că nu sunt cea mai feroce echipă pe posesie? Nu m-ar deranja deloc să joace așa United, mai ales că au mers impecabil contrele (“Brutally efficient!”, vorba comentatorului de la BEin). Două șuturi pe poartă, două goluri, posesie sub 40%. Să fie asta rețeta pentru meciurile cu echipele din afara Big 6? Oare de asta are nevoie Lukaku, de 2-3 secunde cu mingea la picior și față la poartă, pentru a-și regla finalizarea? Toate întrebările pe care le-am înșirat aici sunt retorice, dar nu te sfii să răspunzi în comentarii!

În FA Cup suntem, așadar, în sferturi, pentru al patrulea an consecutiv. Chelsea au ajuns și ei aici, iar Spurs și vecinii gălăgioși au meciuri ușoare, cu echipe de liga a treia, așa că vor merge mai departe. E acel moment din sezon când cupa devine Premier League Reloaded, pentru că niciun club din diviziile inferioare nu răzbate până aici. Cred că este singurul trofeu pe care, în mod realist, United îl poate câștiga în acest sezon.

Pentru Diavoli urmează o excursie la Sevilla pentru turul optimilor din Liga Campionilor, apoi o primim pe Chelsea, pe Old Trafford, duminica viitoare, în derby-ul etapei 28 din Premier League. Mai am de zis doar…

Glory, Glory Man United!

PS: Reacția lui David De Gea la anularea golului lui Mata:

Sursa foto: Andrew Yates/Reuters.

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *