5, Dec 2019
Echipă de top! Manchester United – Tottenham 2-1

Echipă de top? Manchester United a mai făcut o victimă de top în Premier League după ce a învins finalista Champions League, Tottenham.

Spurs venea pe Old Trafford cu setea de revanșă a lui Mourinho, dat afară după ce a fost săpat de proprii jucători.

Revanșă

Pornită cu a doua șansă, Manchester United a început meciul în forță, ca o adevărată echipă de top. Băieții lui Solskjaer au năvălit peste adversar încă din primul minut, dornici de o revanșă în fața fanilor, după ultimele rezultate proaste.

Cu o echipă mobilă și dispusă la un efort fantastic, United și-a dominat adversarul, în primul rând fizic, făcând un pressing insuportabil chiar și pentru o echipă antrenată de Mourinho. Rashford a lovit primul. Cel mai în formă jucător al diavolilor a tras un șut năpraznic în minutul 6 și l-a învins pe Gazzaniga la colțul scurt.

Dominarea echipei gazdă a ținut pe durata întregii primei reprize, astfel că golul lui Dele Alli, dinaintea pauzei, a căzut întâmplător. Pentru o echipă a cărui antrenor este Mourinho, Tottenham a fost surprinzător de slabă în apărare, iar fiecare atac al diavolilor a părut că se va termina cu o ocazie de a marca.

Rashford, Cristina Neagu a lui Manchester United

Până să o readucă pe United în avantaj din penalty, imediat după pauză, Rashford a mai lovit și transversala, la un șut senzațional, deviat puțin de Gazzaniga.

De altfel, decarul diavolilor a fost principalul pericol pentru poarta adversă, fiecare minge ajunsă în atac trecea pe la Marcus. Fotbalistul de 21 de ani este în acest moment pentru Manchester United ceea ce Cristina Neagu reprezintă pentru naționala de handbal feminin, că tot are loc mondialul în Japonia.

La pauză, specialiștii, atât în studiourile TV, dar mai ales pe rețelele de socializare, concluzionau că în repriza a doua vom vedea o altă Tottenham. Și așa a fost, căci Mourinho a făcut destul de repede 3 schimbări.

Însă nicio modificare în jocul lui Spurs. Ba din contră, United a continuat să aibă inițiativa și ocaziile de gol. Cu McTominay neînfricat și cu un Fred redescoperit și surprinzător de bun, mijlocul lui United a tocat orice încercare de revenire a adversarului.

Astfel, singurele oportunități de a marca pentru Tottenham au apărut în ultimele 5 minute, când bateriile diavolilor au început să se cam termine. Dar, încercările și așa anemice, n-au trecut de zidul De Gea.

Finalul meciului l-a prins pe Ole, îmbărbătându-l părintește pe Mourinho, care a avut parte de o primire frumoasă pe Old Trafford.

S-a terminat 2-1 și United își trece în palmares un alt rezultat excelent în fața echipelor de top din Premier League, după victorile cu Leicester și Chelsea și remizele cu Arsenal și Liverpool. Astfel, un calcul simplu arată că Manchester United a acumulat 11 din cele 21 de puncte în fața echipelor tari. E cu atât mai păcat că nu ne descurcăm prea bine în fața formaților mici, căci am fi putut fi mult mai sus în campionat.

Astfel, Manchester United pornește în derbiul orașului, de sâmbătă, de pe locul 6. După confruntarea cu City, urmează ultimul meci din Europa League.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *