29, Sep 2023
Curiosul caz al lui Harry Maguire

Nu cred că există în istoria lui Manchester United un jucător mai urât de proprii fani decât actualul număr 5 al ”diavolilor”. Cel puțin nu în istoria recentă. Și totuși, ne întrebăm de ce?

Fundașul ajuns la 30 de ani a jucat puțin de la venirea lui Erik Ten Hag. Acesta a început ca titular în primele două meciuri ale noului manager, la starul sezonului 2022-2023. United le-a pierdut pe ambele și Maguire a fost înlocuit de Martinez. Apoi, ”diavolii” au început să câștige și cum echipa câștigătoare nu se schimbă, internaționalului englez i-a fost tot mai greu să prindă echipa, mai ales primul 11.

Chiar și așa, Harry nu a făcut mare caz. S-a pregătit în continuare profesionist și și-a așteptat șansa. Care a venit, până la urmă. După cele două partide de coșmar împotriva lui Brighton și Brentford, Harry a mai fost titular în alte 14 partide. United a pierdut doar două dintre ele.

Așadar, Maguire a demonstrat că atunci când se apelează la el își face treaba cum trebuie. În cele 14 partide United a primit doar 10 goluri și a marcat 29. Harry s-a dovedit o rezervă de nădejde, mai ales că Ten Hag l-a și jucat în partea dreaptă din centrul apărării. Erik are această idee că fundașii centrali trebuie să joace în aceeași parte cu piciorul lor de bază. Ori, fundașul lui United a jucat toată cariera în partea stângă a axului defensiv, fiind jucător de piciorul drept.

Curiosul caz al lui Harry Maguire

Și totuși, de ce-l urăsc fanii pe Maguire? Harry nu s-a plâns niciodată, nu a amenințat că pleacă dacă nu joacă, nu a făcut scandal, nu a dat interviuri tăioase în presă. Ba chiar mai mult, de câte ori a îmbrăcat tricoul ”diavolilor” a făcut-o cu mândrie și cu onoare. Și cât de bine a putut. Cu siguranță că nu e cel mai bun fundaș din istorie și că a făcut și el greșeli, dar ce fundaș nu face? Ura e alimentată de puterea pe care rețelele de socializare o au în societatea zilelor noastre. Fani cu ”knowledge”, dar cu poze fake sunt dintr-o dată experți în fotbal, din spatele tastaturii. Negativismul s-a propagat dintotdeauna mai repede decât pozitivismul, iar rețelele sociale nu fac decât să accelereze orice.

Maguire nu merită tratamentul inuman pe care-l suferă. E în regulă să critici jucătorii atunci când aceștia joacă prost, dar ce i se întâmplă fundașului lui United întrece orice măsură.

Vineri, 29 septembrie, clubul a anunțat că Lisandro Martinez va lipsi o perioadă îndelungată de pe teren ca urmare a recidivării unei accidentări mai vechi. Maguire ar trebui să fie înlocuitorul perfect. Chiar dacă în viziunea lui Ten Hag acesta ar urma să fie rezerva lui Varane, Harry a jucat în dreapta împotriva lui Crystal Palace, în Cupa Ligii. Și a făcut-o foarte bine, în fața unui adversar inferior ce-i drept, ceea ce ar trebui să-i dea șansa pentru a-și apăra poziția de titular.

Următoarele 5 partide ale lui United sunt accesibile, astfel că ”diavolii” ar trebui să le câștige, iar Maguire ar putea avea un rol important în următoarele săptămâni. Mai ales dacă ne uităm la rezultatele obținute de ”diavoli” cu el titular.

Dacă acesta va primi sau nu șanse, rămâne la decizia lui Ten Hag, dar pot garanta că dacă va fi chemat la datorie, Harry își va face treaba cu profesionalism și dedicare, spre deosebire de alți jucători mult mai talentați și mult mai puțin criticați.

Citește și…

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi