31, Dec 2020
Ziua când Alex Ferguson a jucat pentru Manchester United

31 decembrie este o zi de sărbătoare în familia ”diavolilor roșii”, este ziua în care s-a născut Sir Alex Ferguson, managerul care a schimbat istoria clubului.

Și pentru că-l sărbătorim pe ”The Boss”, ne-am gândit că ar fi frumos să vă spunem o poveste știută de puțini ”diavoli roșii” – ziua în care Sir Alex Ferguson a decis să joace pe teren – da, ați citit bine, să joace – pentru Manchester United.

Alex Ferguson a fost un atacant decent, 171 de goluri în 317 meciuri ca fotbalist profesionist, dar putem spune cu siguranță că vremea lui ca jucător trecuse în momentul în care era antrenor la Manchester United.

Chiar și așa, într-un meci a decis să-și acorde o șansă pe teren și s-a introdus pe gazon, în repriza a doua, înnebunit fiind de faulturile dure pe care le făceau adversarii.

În 1986 Alex Ferguson a devenit managerul lui Manchester United, iar în iarna lui 1987 și-a dus echipa în Insulele Bermude, pentru două meciuri amicale împotriva unor echipe locale, Bermuda și Somerset Trojans.

Totul a mers conform planului în prima dintre ele, câștigată cu 4-1. În a doua însă spiritele s-au încins. Cei de la Somerset Trojan au uitat de caracterul amical al meciului și au fost foarte agresivi pe teren. Gary Walsh, portarul lui United, a avut de suferit. În urma unui atac tare acesta s-a lovit la cap, leziuni care au solicitat ani de zile pentru recuperarea totală.

Astfel, nemulțumiți la culme de comportamentul antisportiv al adversarilor, Alex Ferguson (45 de ani) și Archie Knox (40 de ani), asistentul său, au decis să intre pe teren în repriza a doua.

Sir Alex a fost aproape de a marca, dar în final Knox a fost cel care și-a trecut numele pe lista marcatorilor. Ferguson și-a primit și el partea sa de abuz, dar doar verbal.

Llewellyn Simmons, unul dintre jucătorii aflați pe teren la acel meci, își aduce aminte că el și colegii lui râdeau de Ferguson spunându-i acestuia că e prea lent și că trec ca motoreta pe lângă el, dar lui Sir Alex nu părea că-i pasă.

După meci s-a lăsat cu o petrecere și după câteva pahare de whisky, Alex Ferguson s-a luat la ceartă cu un scoțian care a jucat pentru Somerset Trojan, încă nemulțumit de duritatea pe care aceștia au arătat-o pe teren.

Chiar și așa, aventura în Bermude a fost un succes căci Ferguson a pus ochii pe un jucător pe care l-a și semnat pentru Manchester United, în urma unui trial. Numele lui e Shaun Goater. N-a apucat să joace oficial pentru Manchester United, dar a devenit o legendă a rivalei City.

Foto: sportbibile

Ferguson a mai avut un astfel de episod, tot în Bermude, pe vremea când era antrenor la St. Mirren. Tot din cauză că adversarii au fost foarte agresivi, Sir Alex a decis să intre pe teren și să-i dea o lecție fundașului care i-a accidentat un jucător. La prima centrare în careu, Ferguson i-a pus talpa jucătorului advers. Arbitrul i-a dat roșu direct. În vestiar, după meci, Ferguson și-a avertizat jucătorii să nu sufle o vorbă despre acest cartonaș roșu. Nimeni n-a zis nimic. 🙂

  • sursă info: Planet Football și SportBible

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *