19, Sep 2019
Young boys. Manchester United – Astana 1-0

UManchester United a câștigat prima partidă europeană din acest sezon, scor 1-0, datorită tânărului Mason Greenwood, care a marcat primul său gol la echipa mare și l-a salvat astfel pe Ole de un rezultat care ar fi fost nu tocmai ușor de digerat.

United a aliniat o formație tânără, neomogenă și fragilă. Cum Matic și Fred au intrat în calculele secunde ale lui Ole, numai Rashford a apărut în teren dintre titularii obișnuiți. Tot el a fost și cel mai activ om din rândul diavolilor, ocazia sa din minutul 12 consemnând cea mai mare șansă de a deschide scorul.

Au absentat Pogba, Daniel James, Shaw sau Martial, accidentați, Lingard, Mata, Maguire și McTominay s-au aflat doar pe bancă. Mai mult decat atat, în componență erau șase jucători sub 22 de ani (Dalot, Tuanzebe, Gomes, Rashford, Greenwood și Chong).

Cu toate acestea părea doar o chestiune de timp până când United va marca. După numai 15 minute posesia era una zdrobitoare: 76-24! Însă Rashford n-a prins cea mai bună partidă nici contra kazacilor, continuând seria de ratări în minutele 19, 20 și 55, făcându-l pe Ole să coboare la marginea terenului încă de la jumătatea primei reprize!

Zidul galben rezista și pentru partea a doua. (poza) Șirul ghinionist s-a menținut și după pauză (47), atunci când Greenwood și Chong aflați în premieră titulari în Cupele Europene, nu au ajuns la centrarea lui Marcos Rojo.

Avea totuși ca mingea să ajungă și în poartă. Mason, intrat în careu, l-a întors pe Rotariu și a finalizat cu dreptul printre piciorele lui Eric. Mișcarea aia ne aduce aminte… parcă l-am revăzut pe Robin van Perise. Vouă nu vi s-a părut? Până și sângele rece al puștiului de 17 ani ne aduce aminte de olandezul zburător.

Băieții tineri ai lui United au amintit de meciul din urmă cu un an, disputat tot pe Old Trafford contra elvețienilor de la Young Boys, câștigat în urma reușitei lui Fellaini din ultimul minut. De atunci s-au schimbat multe, o parte din lot și înclusiv antrenorul. Însă posesia fără roade persistă, United macină în gol.

În consecință, diavolii acumulează primele trei puncte și, cel puțin pe hârtie, pare că are un început bun de sezon: locul 4 în Premier și primul loc în Europa League. E nefiresc să vorbim despre grupe, căci aștepările sunt unele ridicate. Unii așteaptă chiar biletele pentru finală. Însă să nu uităm că în spatele cortinei, fotbalul produce cele mai mari surprize. Să mergem pas cu pas, căci ne așteaptă o campanie europeană mult mai dificilă decât prima rundă.

Glory, Glory Man United!

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *