27, Feb 2023
Vrem mai mult! Victorie Man United în finala Cupei Ligii

După 6 ani de așteptare, Manchester United câștigă un trofeu. ”Diavolii” o bat pe Newcastle în finala Cupei Ligii Angliei și anunță: ”Vrem mai mult, nu ne oprim aici”.

S-a terminat 2-0 și Wembley-ul s-a transformat într-un loc de petrecere pentru ”diavolii roșii”. Dar acesta e doar începutul, promit jucătorii.

N-am mai fost așa încrezător înainte unei finale de multă vreme. Nu e vorba despre adversar, nici măcar despre faptul că League Cup este al patrulea trofeu ca importanță în fotbalul englez.

Vorbim despre încrederea pe care ne-o dă această echipă cu Erik Ten Hag la cârmă. Indiferent de situație, omul de pe banca lui United pare că găsește o soluție bună și schimbă meciul.

Azi n-a fost nevoie pentru că era deja 2-0 la pauză. Casemiro a spart gheața. La scurt timp după golul brazilianului, Rashford a forțat un autogol din partea lui Newcastle.

Cu toate că oaspeții au încercat să revină în meci, n-a mai fost loc de emoții pentru cei îmbrăcați în roșu. Iar bucuria de pe fața unor fotbaliști precum Casemiro, Varane sau Martinez spune totul. Acești jucători sunt câștigători de trofee mult mai importante ca acesta, dar la final au celebrat ca și cum acesta ar fi fost primul din cariera lor.

Vrem mai mult

L-ați văzut pe Rashford zâmbind cu gura până la urechi? Când a mai fost el așa de fericit? Dar, Bruno a dat declarația cea mai tare de după meci: ”Vrem mai mult. Nu ne oprim aici”. Trofeul e și pentru cei doi.

Aceasta este mentalitatea pe care Ten Hag a adus-o la Manchester United. Pentru Bruno este primul trofeu în tricoul ”diavolilor” și cu siguranță că portughezul nu-și dorește să se oprească aici.

Vorbind de încredere, Antony a furat și el show-ul. Faza aceea din bandă în care a fost nevoie de trei oameni de la Newcastle pentru a-l opri va curge pe intro-urile multor showuri de televiziune. Trofeul acesta e și pentru Antony și pentru ”șmecheria” pe care acesta o aduce pe teren.

Dar Aaron Wan-Bissaka? În vară era cu un picior și jumătate plecat, englezul a intrat pe teren la pauză și l-a anihilat complet pe Saint-Maximin, omul numărul 1 pentru Newcastle în primele 45 de minute. Și nu doar aportul defensiv, dar are și mult mai mult tupeu în atac, schimbarea sa fiind evidentă în ultimele luni. Merită și el acest trofeu.

Varane și Martinez sunt cel mai bun cuplu de fundași centrali de la Rio și Vidic încoace, fără îndoială. Weghorst n-a marcat, dar a alergat ca un nebun, Shaw a dat un asisst (apa e udă, cum ar zice englezul) și United ia trofeul.

Cine și-ar fi imaginat asta după ce în primele două etape United a pierdut atât cu Brighton, pe teren propriu, dar și cu Brentford? Ten Hag însă nu s-a panicat. Valoarea exista, a adus doar mai multă liniște și le-a insuflat jucătorilor încredere. Și cu încrederea, Manchester United s-a schimbat definitiv.

Și, da, acest trofeu înseamnă enorm, pentru că jucătorii au acum experiența unui prim trofeu câștigat împreună și atunci când ai încredere în colegii tăi, lucrurile ies mai bine și mai ușor.

Bruno ne spune că jucătorii vor deja mai multe trofee. Atât de mult s-a schimbat starea de spirit la Manchester United o dată cu venirea lui Ten Hag. Primul trofeu i se datorează lui, pentru modul în care s-a impus în fața jucătorilor și cum le-a câștigat încrederea.

Bruno are dreptate. Urmeză și alte trofee. La cât mai multe să fie!

Bravo, băieți. Bravo, Ten Hag!

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi