2, Mar 2023
Viva Garnachooo! Manchester United e în sferturile Cupei Angliei

Manchester United se califică în sferturile Cupei Angliei, dar nu fără a ne aduce aminte cum a fost eliminată sezonul trecut. Middlesbrough a dat lovitura pe Old Trafford în 2022. Alejandro a salvat-o pe United în 2023. Viva Garnachooo!

Erik Ten Hag a făcut 6 schimbări față de formula care a început finala Cupei Ligii Angliei împotriva lui Newcastle. Și asta s-a văzut pe teren. United nu a fost la fel de fluidă ca și cu Casemiro pe teren, la fel de amenințătoare ca și cu Rashford în avanposturi.

Chiar și așa, Garnacho a fost un junghi constant în apărarea lui Moyes. Puștiul argentinian a fost la baza oricărei acțiuni periculoase de atac a lui Manchester United. Și numărul 49 a dat lovitura chiar înainte de fluierul final pentru a-i califica pe ”diavoli„.

De Gea ne-a salvat de două ori. Sau mai bine spus Michail Antonio ne-a cruțat în două rânduri. Nu ne-a iertat Benrahma, care a tras cu sete la colțul lung, în plasa laterală, după ce arbitrul a lăsat jocul să continue, deși mingea a ieșit în afara terenului.

United a schimbat imediat și Rashford și Martinez au intrat pe teren. Pericolul a venit tot de la Garnacho. Tupeist și neînfricat, Alejandro s-a luat la trântă cu apărarea lui West Ham. La propriu și la figurat.

Viva Ronaldooo, Garnachooo

Apoi, în minutul 90 meciul bun pe care l-a făcut a fost încununat cu un gol superb. Recuperare United, Weghorst ar fi trebuit să marcheze el, dar șutul său a fost blocat. Mingea a sărit la Garnacho care a făcut un stop superb și apoi l-a executat pe Areola la colțul lung.

Old Trafford a expodat în urale. ”Vivaaa Garnachoo” s-a auzit din sufletele a peste 70.000 de fani ai ”diavolilor roșii”, un cântec adaptat după versiunea dedicată lui Cristiano Ronaldo.

Victorie muncită pentru United, venită pe mână lui Garnacho, care a fost și numit omul meciului. N-a fost o evoluție încântătoare, dar partea bună e că United câștigă și atunci când joacă prost.

Fred a închis tabela și s-a terminat 3-1 pentru United, care a scăpat printre urechile acului de o repetare a partidei cu Middlesbrough, din sezonul trecut, din aceeași fază.

4 goluri, 3 assist-uri

Garnacho are un sezon foarte bun. Golul împotriva lui West Ham este al patrulea pe care-l înscrie puștiul argentinian în acest sezon. Alejandro a marcat golul victoriei împotriva lui Fulham în campionat, împotriva lui Real Sociedad în Europa League și împotriva lui West Ham, în FA Cup.

De asemenea, a dat pasa decisivă la reușita lui Marcus Rashford în ”derbiul Manchester”, dar și două assist-uri în meciul de FA Cup împotriva lui Aston Villa, la scorul de 2-2. Mancester United a câștigat acel meci cu 4-2.

Pentru ”diavolii roșii” urmează o partidă împotriva lui Fulham, tot pe Old Trafford, pentru calificare în semifinale.

Hai United! GGMU!!!
#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi