31, Dec 2021
Vinovați pe merit! Man United – Burnley 3-1

În urma unui semi-eșec înregistrat etapa trecută contra lui Newcastle, numai egal cu penultima clasată, trupa lui Ralf Rangnick a trecut la pas de Burnley, scor 3-1.

Poate că și altora, însă mie mi-a lăsat senzația că s-a simțit vinovată după acel 1-1 smuls după un gol chinuit al lui Cavani. S-o spunem pe cea dreapta, nu se cădea altceva decât victoria. Pe românește zis, era de obraz ca ”diavolii” să învingă trupa lui Sean Dyche.

Cu atât mai mult încât astăzi, ziua în care articolul va fi publicat, Sir Alex Ferguson împlinește 80 de ani. Iar pe lângă bannerul întins de-a lungul tribunei înaintea partidei, fanii și jucătorii i-au dedicat și victoria, obținută la pas, încă din prima repriză.

Revenind la vinovăția ”diavolilor” lui RR, aceștia au ieșit evident mai montați și având gândul numai la victorie încă din startul jocului, iar soarta a fost dreaptă cu ei. Drept dovadă că au și deschis scorul rapid, prin McTominay, la capătul unei faze în care era să fie încurcat de Ronaldo.

Deși în avantaj pe tabelă, United a continuat să preseze, dictând cursul jocului, dovadă și posesia mingii, 58-42. Astfel, Sancho a provocat autogolul lui Ben Mee care a deviat nefericit în proprie poartă și securizând, totodată, cele trei puncte pentru ”diavoli”.

Aspru criticat, pe drept!, pentru evoluția modestă din etapa trecută, Ronaldo a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor! A fost a 8-a reușită în Premier League de la întoarcerea sa la Manchester, și a 14-a în toate competițiile, pe parcursul a 20 de meciuri. Decent, mulțumitor, însă nu suficient, ar spune orice fan englez. Și tind să-i dau dreptate, căci portughezul încă nu a atins nivelul optim al unui câștigător de 5 ori al Balonului de Aur!

Foto: Manchester United Facebook

Deși au marcat la primul șut pe spațiul porții, Burnley nu a izbutit mai mult și din prisma valorii, dar și din cauză că au avut în față o apărare solidă, bine-organizată, care nu a primit mai mult de un gol pe meci, excepție fiind Arsenal, de la demiterea lui Solskjaer și numirea în funcție a lui Rangnick. Totuși, just ar fi să spunem și că neamțul are în palmares numai trei jocuri în care echipa sa a păstrat poarta intactă.

O fi ea o statistică fără prea mare importanță, sesizată de puțină lume, însă cred că acesta poate fi considerat un pas înainte, atât timp cât United marchează de două ori victoria este securizată. Atunci când nu o va face deloc vor apărea problemele care de regulă persistă la United.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *