17, Jul 2020
Crystal Palace – Man United 0-2. Victorie muncită

După remiza cu Southampton și victoriile lui Chelsea respectiv Leicester, Manchester United nu avea voie să facă pași greșiți. Și n-a făcut! A fost o victorie muncită, dar necesară.

”Diavolii” s-au prezentat aseară ca o bicicletă cu o roată descentrată. Asta e imaginea care îți vine în minte imediat dacă te uiți la prima repriză a meciului. Dai din pedale și când să iei viteză roată se freacă de frână și te încetinește.

Foto: premierleague.com

Așa a mers și jocul lui Manchester United aseară. Deși i-a avut pe Bruno și Pogba pe teren timp de 90 de minute, ”diavolii” au suferit la construcție. Jocul n-a mai avut aceeași fluiditate din meciurile trecute. Pasele au mers mai încet și mai greu. Și întotdeauna înaintea unei pase decisive, cineva de la Palace s-a interpus. Frâna, bat-o vina.

Mulțumim VAR!!!

De cealaltă parte, Crystal Palace a arătat și aseară de ce i-a pus probleme serioase și lui Chelsea. O echipă organizată și foarte bine pregătită fizic a jucat de la egal la egal cu trupa lui Solskjaer. Ba mai mult, i-a fost refuzat și un penalty, înainte ca Rashford să marcheze. Oare mai are rost VAR-ul dacă se greșesc astfel de decizii simple?

Marcus a punctat la prima fază de fotbal adevărat arătat de ai noștri în prima repriză. După un schimb de pase cu Martial și Fernandes, Marcus a fentat trei jucători dintr-o simplă schimbare de direcție și a împlinit o simplă formalitate, cu poarta goală pe jumătate.

Victorie muncită

Actul secund a fost mult mai bun, semn că Solskjaer a rectificat câteva lucruri la pauză. Prima schimbare observată, a micșorat distanța între linii. Cu o echipă mai compactă, United a făcut față mai bine tăvălugului gazdelor. Și a ținut posesia mai eficient, căci are jucători calmi cu mingea la picior.

Apoi l-a introdus pe Matic, în locul lui McTominay și jocul s-a schimbat radical.

Golul doi a venit pe aceeași rută, nu înainte ce De Gea să facă două-trei parade de clasă. Bruno, Martial, Rashford și din nou francezul la finalizare. 2-0, o victorie muncită, dar foarte binevenită. Un plus de încredere pentru băieți înaintea unui final încins de sezon.

Foto: premierleague.com

Bravo David, bravo Tim!

Sigur, cei din față au făcut diferența din nou, dar De Gea a fost într-un din zilele sale extraordinare. A fost bătut o singură dată, de Ayew, al cărui gol a fost anulat pentru un ofsaid milimetric. Practic vârful ghetei lui Ayew era mai în față cu un milimetru decât piciorul lui Wan Bissakka. Ridicol. Păi ce-ai făcut Bobiță? Mulțumim VAR încă o dată.

Pe Ayew l-a scăpat din marcaj Timothy Fosu-Mensah, care a jucat primul lui meci ca titular pentru Manchester United în 3 ani. Practic a jucat mai multe meciuri pentru Crystal Palace decât pentru ”diavoli”, în această perioadă, fiind împrumutat pe Selhurst Park.

Chiar și așa, olandezul s-a descurcat bine pentru un jucător care a jucat primul meci după o accidentare care l-a ținut departe de teren mai mult de un an. Drept dovadă, Townsend a fost inexistent, iar Zaha a trecut în puține momente în partea stângă.

Să vină Cupa!

Pentru Manchester United urmează asaltul asupra Cupei Angliei. ”Diavolii” joacă duminică împotriva lui Chelsea pentru un loc în finala de pe Wembley. Semifinala se joacă pe același stadion. Măcar îi scutește pe diavoli de niște mile în plus.

Cât despre clasament, ”diavolii” rămân pe 5, la egalitate de puncte cu Leicester și tot la 3 goluri diferență de Champions League și speră că Mourinho le va face finalul de sezon mai ușor.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *