18, Feb 2020
Victorie… cu cap! Chelsea – Manchester United 0-2

Puțin mai multă îndârjire și noroc au fost suficiente pentru ca diavolii să o facă pe Chelsea adversarul preferat din acest sezon. Ole rămâne neînvins în fața londonezilor, fie ei conduși de Maurizzo Sarri ori de Lampard și după a treia confruntare a sezonului.

Reveniți cu forțe proaspete de la Marbella, acolo unde au efectuat un stagiu de pregătire pentru această perioadă, United nu putea acuza oboseală înaintea adversarului pe care l-a învins de cele mai multe ori în ultimul an și jumătate!

Victorie… cu cap

Într-un meci enervant de tacticizat, dar firesc într-un asemenea context, cele două părți s-a învârtit în cerc, privindu-se adânc în ochi, fără să clipească. Batshuayi a irosit primele ocazii, pentru ca Martial să poată avea dreptul la replică fără ca tabela să se modifice.

Paradoxal, și-a eliminat adversarul din joc, fie temporar, pentru a avea spațiu de manevră și a marca! În urma unui un duel cu Christensen, danezul are nevoie de îngriji, fapt pentru care îl scapă din marcaj pe Martial, câteva zeci de secunde mai târziu, care face din centrarea lui Wan-Bissaka o pasă de gol, cu numai un minut rămas de jucat din prima parte.

Martial este doar al treilea fotbalist din istoria lui Manchester United care marchează împotriva lui Chelsea atât pe Old Trafford cât și în deplasare, în același sezon.

Wayne Rooney în 2011-12 și Eric Cantona în 1992-93 au mai făcut asta.

Înaintea unei reprize de totul sau nimic, Zouma a fost cel care a readus speranțele pentru Chelsea, cu un gol marcat la 11 minute de la reluare, de când intrase în locul lui Cristensen. Numai că VAR a semnalizat un fault în atac comis de Azpilicueta, care a schimbat soarta partidei și starea psihică a albaștrilor.

De la Harry pentru Harry (Gregg)

Nervoși și demoralizați arătau în acest moment al meciului londonezii, iar acesta a fost și un semn care anunța golul lui Maguire. Căpitanul diavolilor l-a pierdut pe drum pe Rudiger, după paravanul făcut de Bailly, și l-a învins pe Caballero. Tot cu o lovitură de cap ca și Martial. Apoi celebrarea i-a fost dedicată lui Harry Gregg, portarul de legendă a lui United, decedat în dimineața partidei. Detalii, AICI.

De remarcat este și evoluția lui Bailly, revenit după o lungă perioadă plină de accidentări, decisiv atunci când linia din fața sa a comis-o. Iar atunci când el însuși a fost depășit, a intervenit VAR pentru a doua oară, tot în favoarea lui United. Golul lui Giroud (76), aflat cu un vârf de bocanc înaintea lui Maguire, a fost din nou șters de pe tabelă!

3 din 3

Astfel Manchester United face tripla în fața lui Cheslea în acest sezon, după victoria de pe Old Trafford și cea de pe Stamford Bridge, din Cupa Ligii Angliei.

3 – victorii în 3 meciuri contra lui Chelsea în acest sezon

6 – meciuri fără gol primit avem în acest sezon de Premier League

’87-’88 a fost sezonul îm care am făcut ultima dată dubla în fața lui Chelsea

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Victorie… cu cap! Chelsea – Manchester United 0-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *