21, Aug 2023
Vârful problemelor

Manchester United a început sezonul 2023-2024 din Premier League cu o victorie și o înfrângere. Succesul cu Wolves, 1-0 și eșecul cu Tottenham, 0-2, au arătat care e vârful problemelor curente ale ”diavolilor roșii”.

Erik Ten Hag a cheltuit aproape 192 de milioane de euro pentru transferurile lui Mason Mount, de la Chelsea, Andre Onana, de la Inter și Rasmus Hojlund, de la Atalanta. Se pare însă că managerul olandez are nevoie și de mai multe întăriri.

Dacă primii doi au debutat deja în tricoul lui Manchester United, Rasmus Hojlund este așteptat ca pâinea caldă pe Old Trafford. Cele două partide jucate de ”diavolii roșii” au arătat carențele din lot.

În primul meci al sezonului, United s-a chinuit cu Wolves. Elevii lui Ten Hag s-au mișcat greoi pe teren, dar au obținut victoria în extremis prin golul lui Varane.

Golul francezului rămâne singurul și după partida de pe Tottenham Stadium, cu toate că nimeni nu ar fi fost surprins dacă eram în avantaj 3-0 la pauză.

Călcâiul lui Ahile în meciul cu Wolves a fost blocul de la mijlocul terenului. Casemiro nu e încă la turație maximă și împotriva ”lupilor” a fost expus la greu de pozițiile colegilor săi. Mount a jucat prea avansat, Shaw a fost prea lent.

Pe Tottenham Stadium am stat mult mai bine în teren. Echipa a fost mai scurtă și a acoperit terenul mult mai bine. Golurile gazdelor au venit în urma a două greșeli din partea jucătorilor noștri, nu ca urmare a unei erori organizatorice.

Ce ne-a lipsit la ambele meciuri a fost mai multă capacitate ofensivă. Iar când am ajuns în fața porții, ne-am poticnit ca niște copii neexperimentați.

Statisticile nu mint în acest sens. United a progresat față de etapa trecută, dar mai sunt încă multe elemente de îmbinat.

xG se referă la numărul de goluri pe care o echipă trebuia să le marcheze în urma ocaziilor de gol create. Pe Old Trafford împotriva lui Wolves, United a avut 1.97. Pe Tottenham Stadium, ”diavolii” au adunat 2.45. Așadar, cu un total de 4.42 XG, United a marcat un singur gol.

Ca să facem o comparație, Manchester City a avut doar 1.23 xG în victoria împotriva lui Newcastle și un total de 3.63 în ambele meciuri jucate. Cu toate acestea, are 4 goluri marcate. Aici se face diferența, momentam.

Rashford nu e număr 9 și asta se vede. De fapt, Mourinho ne-a avertizat încă din 2019 că Marcus e inutil ca și vârf. ”Decarul” nostru și-a făcut treaba pe cât de bine a putut, dar se poate vedea că nu e locul lui acolo.

Martial e din nou apt și cu siguranță că Ten Hag numără zilele până la care Hojlund va fi și el pregătit să intre pe teren. Staff-ul tehnic speră că Rasmus va fi pregătit pentru meciul cu Arsenal, din etapa a 4-a. În varianta ideală, Erik și-ar dori ca United să mai cumpere un vârf, dar bugetul e pe terminate și prioritățile sunt la mijloc.

S-a observat în ambele partide că pe final de meci, motoarele mijlocașilor noștri s-au cam dus. Astfel, Ten Hag și-ar mai dori măcar un mijlocaș, Amrabat, dar totul depinde dacă Van de Beek și/sau McTominay pleacă, ca să facă loc în contabilitate. Plecarea lui Scott ar aduce și niște fonduri, căci e greu de crezut că cineva ar da bani pe Van de Beek în acest moment.

Ten Hag pândește un mijlocaș care să aibă plămâni de fier. Așa ca McTominay, dar mult mai stăpân pe el cu mingea la picior și atunci când e sub presiune. Asta ar mai elibera din responsabilitățile lui Casemiro, care e mai mult un mijlocaș box to box decât unul literalmente defensiv.

Mai sunt două săptămâni și se mai pot întâmpla multe pe piața transferurilor. Însă, cel mai important este ca United să lucreze la finalizare. Nottingham Forest pare adversarul perfect ca atacanții noștri să-și dea drumul.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi