15, Dec 2020
United vs United, primul meci din istoria Premier League. Petrecere de Crăciun în August, paintball și poarta pe post de trofeu

”Toți știți ce aveți de făcut. Dacă vă faceți treaba cum trebuie vom câștiga acest meci”, sună discursul războinic al antrenorului Dave Bassett înaintea meciului. Bassett era considerat la acea vreme un adevărat Houdini pentru faptul că a reușit să mențină acea echipă în prima ligă.

Și cum poate visul continua mai frumos de atât decât să joci meciul inaugural al noi competiții numite Premier League. Primul meci din istorie în competiția care avea să devină cel mai puternic brand sportiv în anul 2020.

Drumul de la vestiare spre teren nu e lung. Iar tăblița care stă deasupra tunelelui de ieșire le dă și mai mult curaj celor supranumiți ”the blades”: ”Oamenii nu duc lipsă de putere, ci de voință”

Captură Skysports/Youtube

Dave Bassett e îngrijorat că echipa sa începe greu campionatul de fiecare dată. Are o discuție cu fizioterapeutul echipei și îi vine o idee genială și organizează cina de Crăciun în mijlocul lui August. Au observat cei doi că echipa se descurcă mai bine după perioada festivă și s-au gândit s-o mute vara. Zis și făcut și Sheffield United era gata de primul meci din istoria Premier League după ce jucătorii și-au primit cadourile de la Moș Crăciun. 🙂

De cealaltă parte, Manchester United era Ferguson la pătrat. Înainte ca Eric Cantona să ajungă pe Old Trafford și să preia greutatea gigantului adormit pe proprii umeri, ”diavolii” făceau deliciul presei prin faptul că Alex Ferguson începea primul meci al sezonului cu propriul său fiu în echipă.

Stadionul e arhiplin. Nu ai unde să mai arunci un ac. O zi călduroasă de vară. Nici nu începe bine partida și se face 1-0. Primul gol din istoria Premier League nu se lasă așteptat prea mult. Brian Deane lovește cu capul, Schmeichel e bătut și astfel se scrie istoria.

Oaspeții se năpustesc peste poarta gazdelor, dar jucătorii lui Bassett erau pregătiți să taie în carne vie pentru prima victorie. Și au așa au și făcut. Două minute mai târziu după gol, Ince este deja accidentat și înlocuit cu Phelan.

În goana după egalare, Manchester United mai primește un gol. Deane punctează din penalty și face 2-0. Primul gol al ”diavolilor roșii” în era Premier League vine din piciorul lui Mark Hughes, dar n-a fost suficient să aducă măcar un punct și ”diavolii” pierd.

*Brian Deane este în prezent patronul formației FK Ferizaj din a doua ligă din Kosovo.

Ani mai târziu, poarta în care s-a marcat primul gol din istoria Premier League a fost păstrată pe stadion ca un ”trofeu”, iar mingea cu care s-a marcat e la loc de cinste în muzeul clubului.

Forma celor supranimiți ”the blades” n-a durat mult, semn că petrecerea de Crăciun din mijlocul verii a fost prea scurtă. La meciul retur, Manchester United s-a impus cu 2-1, condusă din teren de Cantona. Sheffield era în acel moment în ultimele 3 în clasament.

Avea să fie și singura victorie pe care Sheffield United o obține în fața lui Manchester United în Premier League. Ce-i drept, cele două s-au întâlnit doar de 8 ori în campionat. Joi, de la ora 22:00 se joacă un alt episod din această mică rivalitate, sperăm noi ”diavolii” cu o victorie a trupei lui Solskjaer.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *