30, Dec 2017
United vs Southampton 0-0. Mască de oxigen

Ce sfinții lor ne lipsește? Nu puteam înjura aici, astfel că a trebuit să adaptez, pentru că terminăm anul în genunchi. Diavolii n-au reușit să-i trimită pe Sfinți în iad: United a remizat fără goluri împotriva lui Southampton și încheie anul pe locul 3.

Lipsiți de inspirație

Mourinho a început cu o formulă improvizată, din cauza problemelor medicale. Portughezul i-a deplasat în benzi pe Mata și Mkhitaryan, oamenii care ar fi trebuit să fie ”mințile luminate” și să găsească culoare pentru Lukaku, dar cei doi n-au făcut un meci strălucit.

Mai mult decât atât, Pogba a fost din nou șters, chiar dacă a oferit câteva pase lungi foarte bune. Lipsa de inspirație din linia mediană se regăsește în caseta statistică, doar 3 șuturi cadrate din cele 15 spre poartă și doar 4 mari ocazii de gol. În alte meciuri, din 4 ocazii am dat 4 goluri. Și ce fericiți mai eram.

Pauză pentru Lukaku

Manchester United a făcut o primă repriză bună, dar s-a stins în actul secund. Astfel, marile ocazii de gol au venit în primele 45 de minute.

Mai întâi Mkhitaryan și-a bătut joc de un contraatac 3 contra 1 și a centrat total aiurea. Apoi Rashford s-a încurcat în careu, mingea a ajuns la Mata, care a fost blocat de portarul advers. Același Rashford a ratat reluarea cu capul, din 5 metri, iar Lingard l-a copiat, și a trimis pe lângă.

Lukaku, out

Pe lângă rezultat, United l-a pierdut și pe Lukaku. Belgianul a ieșit de pe teren cu masca de oxigen pe față, și va fi absent la partidele cu Everton, în Premier League și Derby, în FA Cup. Dacă e bine sau rău, vom vedea la meciurile următoare. Cert e că numărul 9 e într-o eclipsă de formă și până să iasă, accidentat, a ratat o ocazie uriașă. După 3 minute de joc, Mata îi pusese mingea pe cap, dar reluarea trecea peste.

Intra sau nu intra?

În a doua repriză, jocul a fost unul steril, fără mari oportunități de gol, în fața unei echipe dezmembrate de Tottenham, cu câteva zile în urmă. O fi tot din cauză că City a cheltuit mai mulți bani ca noi?

Young nu ne-a mai salvat din lovitură liberă, dar a făcut-o De Gea în 3 rânduri, astfel că merită din nou titlul de jucătorul meciului.

Totuși, puteam da lovitura pe final. O fază încâlcită în careu i-a permis lui Matic să tragă la poartă, iar Pogba a împins mingea în plasă. Offside însă și rămâne întebarea: ar fi intrat mingea în poartă dacă francezul n-ar fi atins-o?

 

Mască de oxigen

Ceea ce e clar e că terminăm 2017 pe locul 3, la un punct în spatele lui Chelsea, cu infirmeria plină și cu multe probleme de rezolvat. Cumpărăm ceva în ianuarie? De ce avem nevoie pentru a îndrepta situația? Cu siguranță e nevoie de o mască de oxigen. Man United pare o echipă fără suflu în acest moment.

Până la următorul meci, cel cu Everton, de luni, rămâi pe recepție. Urmează un articol special dedicat lui Sir Alex Ferguson. Și nu uita:

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *