9, Dec 2017
Manchester Derby: cum o poate bate United pe City

”Poate Man United să o învingă pe Man City?”, e întrebarea lui Henry. De Gea, răspunde cu o altă întrebare: ”Poate Man City să o învingă pe Man United?”. Vom ști răspunsul la oricare dintre cele două întrebări duminică, când se va juca derby-ul orașului Manchester, de la ora 18:30 și va fi în direct pe Telekom Sport.

The Mentalist

Confruntarea de pe Old Trafford e demnă de orice scenariu pentru celebrul serial ”Mentalistul”. Cei doi antrenori vor face totul pentru a ghici și combate tactica celuilalt.

Pep are avantaj în meciurile directe, Mourinho reușind să-l bată pe spaniol în doar patru dintre confruntările directe: prima dată pe banca lui Inter, 3-1 în fața Barcelonei, iar ultima dată chiar pe banca lui United, 1-0 în EFL Cup, în sezonul trecut.

În afara acestor două partide, Pep a reușit să-l învingă pe Mourinho în 7 dintre întâlniri, alte 7 terminându-se la egalitate. City i-a administrat ultima înfrângere pe teren propriu lui United, în septembrie 2016, un motiv în plus pentru Mourinho pentru a-și lua revanșa.

Ce trebuie să facă United s-o bată pe City?

Mourinho a jucat derby-urile din acest sezon cu o tactică simplă. În deplasare, portughezul a preferat să anihileze adversarul și să nu primească gol, decât să riște și să fie surprins. A funcționat de minune cu Arsenal și parțial cu Liverpool, dar a eșuat în fața lui Chelsea. Este interesant de văzut cum v-a aborda partida împotriva ”cetățenilor”, pentru că pe teren propriu a propus o garnitură ofensivă chiar și în fața lui Tottenham, pe care a bătut-o cu 1-0.

Un lucru este cert. Dacă vrea să câștige acest meci, Mourinho trebuie să anihilieze principalele două arme ale lui Guardiola. Silva (Pep a confirmat că va fi pe teren) și De Bruyne au fost principalii doi catalizatori ai lui City în primele 15 etape din Premier League. Dacă vrea să aibă o șansă la victorie, Mourinho trebuie să-i oprească pe cei doi. Ander și Nemanja vor fi responsabili.

Nemiloși în fața porții

Jose Mourinho a confirmat că există șanse ca Jones să fie pe teren. Însă, portughezul ar putea păstra formula de 3 pe care a aliniat-o în ultimele 3 partide. Asta, pentru că-i permite, și TREBUIE,  să fie mai ofensiv.

Ca să ai o șansă în fața lui City, trebuie să tragi de multe ori la poartă. Statistica arată că adversarii au nevoie de cel puțin 3 șuturi pentru a marca în poarta lui Ederson, conform SkySports.

Cifrele arată, de asemenea, că a ”parca autobuzul” nu este cea mai bună tactică împotriva lui City. Oamenii lui Guardiola s-au chinuit în ultimele 3 partide și au marcat pe final, dar au reușit să spargă lacătul defensiv al adversarului. E drept, apărarea lui United e peste cea a lui Huddersfield sau West Ham.

Astfel, Lukaku sau Zlatan trebuie să fructifice cea mai mică șansă pe care o vor avea pentru a-l învinge pe Ederson.

Să le reducem posesia…

Trupa lui Guardiola se simte incomfortabil atunci când nu are mingea la dispoziție atât de mult cât își dorește. Lucrul acesta s-a văzut în fața lui Liverpool sau Arsenal, când doar eliminarea lui Salah sau penalty-ul prostesc al lui Monreal au rupt jocul.

… să alergăm mult și să lovim pe contre

Mourinho trebuie, de asemenea, să găsească formula perfectă pentru a se lua la fugă cu viteziștii lui Guardiola. De aceea, cel mai probabil, Valencia și Young vor fi preferați în formula de start, pentru a se întrece cu Sane sau Sterling.

Și când cei doi își vor face treaba va fi rândul lui Martial, Rashford, Lingard sau Lukaku să lovească pe contre. Și Mourinho știe bine jocul ăsta. Barcelona poate depune mărturi.

Echipa probabilă

De Gea – Lindelof, Smalling, Rojo – Valencia, Herrera, Matic, Young – Lingard, Martial – Lukaku

Nu uita!!! ”Diavolii” din București se întâlnesc în Infusion pentru a vedea partida. Nu lipsi de acolo!!!

 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *