24, Oct 2019
Martial îi salvează pe ”diavoli”. Partizan – Man United 0-1
  • un material de Sergiu Crăciun

United nu s-a sfiit și a început așa cum era de așteptat. Sau cum a început și precedentele două partide din Europa. Sufocând adversarul prin posesie a creat câteva ocazii, însă fără să modifice tabela și să-și facă o seară mai facilă împotriva lui Partizan.

Un singur gol au izbutit în primele două meciuri din grupă, marcat, atenție!, de tânărul Greenwood! Printre altele, unul care ne-a urcat până pe primul loc înainte acestei rude. Unde e Marcus? Lingard? Chiar și Mata ridica mai multe așteptări.

Firesc, United a pus stăpânire pe joc încă de la primul fluier. McTominay, pilonul de susținere al mijlocului mancunian, a ieșit primul în față, cu un gol turcesc; pentru o clipă am crezut că marcase! Nici Lingard, amintit mai sus, nu a reușit să profite de ocazie și să înscrie: a luat bara la țintă, apoi a dispărut încet-încet din joc.

Brandon Williams a fost desemnat omul meciului. Foto: uefa.com

Cu numai două minute înainte de pauză, tânărul Williams pătrunde în careu și creează panică la Belgrad. Este faultat, penalty! Dar, cine execută? Nu sunt nici Pogba și nici Rashford să se certe, dar sunt Mata și Martial, care nu au ratat niciun penalty în tricoul roșu! Francezul ia mingea și, deși presat de huiduielile publicului, trimite în dreapta porții, iar United deschide scorul. Al doilea gol și 7 puncte în cont! 

Este pauză și, de ce să mințim, cu toții ne simțim bine. Cum e firesc, Partizan se aruncă în luptă în partea secundă, iar asta pare că se va juca până spre final! Însă nu. Solskjaer nu se astâmpără și îi trimite pe teren pe Rashford și James, deodată! Nu se aștepta nimeni să-și ascută săbiile, ci să se ascundă după scut!

Însă meciul pare că se închide, chiar dacă gazdele își arată colții prin Sadiq. United nu se teme, se lasă minute bune dominată căci știe prea bine că posesia, de una singură, nu poate învinge!

Ne-am păcăli dacă am spune că suntem mulțumiți cu jocul diavolilor. Dar este unul eficient, care, cel puțin pentru moment, ne scoate din criză. 
Rămâne de văzut, căci n-am dat niciun șut pe poartă în afara golului.

Astfel, Manchester United a reușit prima victorie în deplasare, după 9 luni, de la partida cu PSG, din Liga Campionilor, din februarie.

Mai mult decât atat, Martial a marcat doar al treilea gol al lui United meciurile din deplasare, în acest sezon. Va vine să credeți că am dat doar 3 goluri în 8 partide jucate departe de Old Trafford?

Pe de altă parte e de salutat evoluția lui Romero sau cea a lui Brandon Williams.

Manchester United este una dintre cele doar două echipe care nu au primit gol până acum în actuala ediție de Europa League.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *