7, Jul 2022
Tyler Malacia, primul diamant al lui Ten Hag

Manchester United este pregătită pentru marea schimbare. Erik Ten Hag a fost anunțat ca noul manager al ”diavolilor roșii”, iar noua conducere de pe Old Trafford a început deja asamblarea lotului după placul noului antrenor.

Primul sosit este Tyler Malacia. Numele său nu spune multe pentru fanii ”diavolilor roșii”, dar olandezul de 22 de ani se află de mai multă vreme în atenția lui Ten Hag. Erik l-a vrut chiar de pe vremea în care antrena pe Amsterdam Arena, dar rivalitatea dintre Ajax și Feyenoord a făcut acest transfer practic imposibil.

Transferul anunțat deja oficial de Manchester United este un prim semn că strategia s-a schimbat la club. ”Diavolii” au decis să transfere un jucător aparent necunoscut. Altă dată ar fi mers pe o variantă mai atrăgătoare.

Cine este Tyler Malacia

Foto: vi.nl

Tyler Malacia vine de la Feyenoord și este fundaș stânga. Deși are doar 22 de ani, Malacia a fost om de bază pe postul lui atât pentru gruparea din Rotterdam cât și pentru naționala Olandei condusă de Louis Van Gaal.

Tyler a debutat în echipa mare a lui Feyenoord pe când avea 17 ani, într-un meci de Champions League împotriva lui Napoli. De atunci a adunat 136 de partide pentru trupa de pe ”De Kuip”, reușind 4 goluri și 10 assist-uri.

Ca și trofee, Tyler Malacia a câștigat Cupa și Supercupa Olandei în primul sezon cu Feyenoord. În vara acestui an a ajuns în finala Europa Conference League, pierdută în fața lui AS Roma, condusă de Jose Mourinho. De altfel, Malacia a fost numit în primul 11 al competiției.

Și-a donat primul salariu

Foto: vi.nl

Tyler Malacia este un familist convins. Morțile bunicului său și a mamei sale l-au afectat enorm, dar nu s-a lăsat doborât: ”Nu am ieșit din casă pentru o vreme, nu am vorbit cu nimeni, nu am răspuns la mesaje. Până într-o zi când un grup de prieteni au venit la ușă neanunțați și mi-au spus că mă pot baza pe ei pentru orice. M-au consolat și mi-au spus că mă vor ajuta cu ce am nevoie. A fost un gest frumos din partea lor”, a povestit Tyler în Feyenoord Magazine, revista oficială a grupării din Roterdam.

Tyler nu și-a uitat familia nici când a ajuns fotbalist cu acte în regulă. Jucătorul de 22 de ani a povestit că și-a donat primele salarii familiei ca un semn de recunoștință pentru ce au făcut aceștia pentru el.

”Nu am fost o familie săracă, dar nu pot spune că am fost bogați. Am avut și noi lipsurile noastre. Am văzut că părinții mei s-au simțit jenați de gestul meu, dar le-am spus că este pentru ei pentru că indiferent cât de greu a fost eu nu am lipsit niciodată de la antrenamente. Iar asta a însemnat foarte multe pentru mine”, a spus Malacia, conform reviste Voetbal International, în Olanda.

De altfel, presa din Olanda scria după debutul său în naționala Olandei că Tyler este mina de aur a celor de la Feyenoord, club recunoscut pentru academia sa. United a plătit 15 milioane de euro pentru transferul său, plus 2 milioane sub formă de bonusuri, dacă anumite performanțe se vor atinge.

Înainte să bată palma cu Manchester United, Tyler Malacia a ajuns la o înțelegere cu Olympique Lyon, dar John Murtough l-a deturnat spre Old Trafford și i-a livrat lui Ten Hag unul dintre diamantele cu care acesta vrea să reclădească reputația lui Manchester United.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *