14, Jan 2019
Tottenham – Man United 0-1. Ce meci, ce victorie! Solskjaer trece cu brio de primul mare test pe banca lui United

Ce victorie, ce meci! Manchester United câștigă pe Wembley, scor 0-1, în fața lui Tottenham, în primul test important pentru Solskjaer și trimite un mesaj clar pentru rivale: United is back. Antrenorul norvegian mergea la Londra după 5 victorii consecutive, dar specialiștii aveau încă rețineri asupra calităților lui prin prisma adversarilor întâlniți până atunci.

Însă, antrenorul lui United a trecut testul cu brio. Ba mai mult decât atât, l-a făcut pe unul dintre jucătorii legendari ai lui Liverpool să-l laude în urma prestației echipei sale.

”Ole l-a surclasat pe Pochettino”

Prima repriză a fost magistrală. Solskjaer și-a surprins oponentul de pe banca lui Tottenham, iar United a dominat clar primele 45 de minute. Pochettino a început partida cu celebrul ”diamond” la mijlocul terenului. Dar, surpriză pentru el, Ole a contracarat cu un propriul său romb, astfel că Eriksen, Delle, Winks și Sissoko au fost puși la respect de mijlocașii lui United.

Mai mult decât atât, inspirându-se de la Klopp, a cărui Liverpool a dominat la fel de copios Tottenham pe Wembley, Solskjaer și-a izolat atacanții și i-a pus să stea cât mai departe unul de celălat pentru a crea spațiu pentru contraatac. Majoritatea fazelor ofensive ale lui Tottenham au pornit de pe partea dreaptă a atacului, iar Ole a speculat și acest aspect, United contraatacând tocmai pe flancul opus, unde erau mai puțini jucători adverși și unde era nevoie de mai multă mișcare din partea apărării adverse pentru repliere.

În plus, Lingard s-a demarcat foarte bine între linii, de acolo de unde recupera și începea contraatacuri ucigătoare. Drept dovadă, din piciorul mijlocașului de 25 de ani a început faza unicului gol. După o recuperare, Pogba a dat o pasă magistrală către Rashford, iar ”Puștiulică” n-a ratat, semn că a avut un profesor bun când vine vorba de a fi fatal în fața porții.

”Manchester United a jucat minunat în primele 45 de minute. De mult nu i-am mai văzut jucând atât de bine. Solskjaer și-a surclasat oponentul iar rezutatul este unul categoric meritat”, spunea Graeme Souness, legendă a lui Liverpool la pauza partidei.

De Gea și restul lumii

La reluare, Tottenham a schimbat tactica, dar la fel a făcut și United. Gazdele au căutat măcar golul egalizator, iar ”diavolii” s-au mulțumit să apere avantajul pe care-l aveau. Elevii lui Pochettino au dominat clar următoarele 45 de minute, dând impresia că măcar o remiză ar fi fost un rezultat drept. Dar, portarul e și el parte din joc, la fel ca atacantul, nu?

Fiecare acțiune de atac a lui Tottenham care a trecut de apărarea lui United s-a oprit de el, de cel mai bun portar din lume, David De Gea. Goalkeeperul spaniol a primit nota 10 de la publicația locală Manchester Evening News. 11 parade uimitoare în repriza secundă și-a trecut în cont ”Dave Save”, după ce a șomat în prima jumătate a meciului.

Astfel, Manchester United întră din nou în lupta pentru Top 4, mai ales că a egalat la puncte pe Arsenal și e la șase lungimi distanță de Chelsea, echipa de pe locul 4. Asta, mai ales că până la derbiul cu Liverpool, United joacă cu Brighton și Burnley, acasă și cu Leicester și Fulham în deplasare, traseu care pare accesibil pentru trupa lui Solskjaer.

Man United vs Tottenham

De Gea – Young, Jones, Lindelof, Shaw – Matic – Lingard (Dalot), Herrera, Pogba (McTomminay) – Rashford, Martial (Lukaku).

Ce ne-a plăcut…

… în afară de De Gea…

Herrera – a fost superb, a jucat perfect, fără a face greșeli.

Ce nu ne-a plăcut…

… ultimele 15 minute, când Tottenham ne-a masat în propriul careu

GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *