4, Nov 2020
Toți pentru unul! Istanbul Basaksehir – Manchester United 2-1

Șase puncte după primele două runde și în fața unei duble cu Basaksehir, din care United avea nevoie de șase puncte pentru a fi sigură de calificarea în următoarea fază a competiției. Dar nu a fost să fie, cel puțin deocamdată. Victoria cu 2-1 a turcilor a strâns și mai tare grupa, care se arată imprevizibilă la prima vedere și care se va juca până la ultimul fluier.

Trei dintre cele șase puncte au fost culese la Paris, în prima etapă a grupei, când United părea că o învingea pe principala contra-candidată la primul loc. Iar celelalte trei puncte din căruță au rămas la Manchester după victoria răsunătoare cu Leipzig, încheiată 5-0, în urma căreia, noi, susținătorii, ne întrebam dacă nu cumva asistăm la o ieșire din tiparul ultimilor ani.

Să ne vedem lungul nasului

După meciul de la Istanbul nu a mai fost cazul să ne întrebăm acest lucru. Asta și pentru că Ole a aliniat o cu totul altă așezare decât în precedentele două partide, optând pentru A.Tuanzebe, Matic, van de Beek și Mata, iar între buturi pentru Dean Henderson, aflat la, atenție, primul său meci internațional și numai al doilea din acest sezon! Așadar, privind titularii și urmărind absențele, era de așteptat ca United să nu defileze indiferent de numele adversarului, cu atât mai probabil întrucât echipa adversă este a doua cea mai experimentată din acest sezon de Champions League.

Având în componență jucători săriți bine de 30 de ani, precum Martin Skrtel, Demba Ba ori chiar fostul fundaș dreapta din Manchester, Rafael, Istanbul Basaksehir părea greu de învins de orice echipă, fie ea, îndrăznesc să o spun, cea mai titrată din Anglia.

Nu a avantajat-o nici prestațiile celor care au început partida. Rashford nu a mai strălucit la fel de tare precum în meciul cu RB Leipzig, când a marcat de trei ori, nici Bruno Fernandes ori Martial, cu toate că a redus din diferență, nu au mai fost la fel de lucizi atunci când a ajuns mingea la ei. Mata pare și el trecut de nivelul care l-a consacrat, iar despre van de Beek tind să cred că încă nu a căpătat ritmul și stilul lui United.

Nici Pogba ori Cavani, introduși amândoi în minutul 61 nu au avut puterea de schimba ceva, cu toate că scorul final era același cu care s-a intrat și la cabine, la pauză.

Toți pentru unul

Ce-i lipsește lui United nu mai repet. Cert este că nu dispune de acel om căruia să-i iasă jocul când ceilalți sunt încălțați invers. Deviza că toți trebuie uniți pentru unul, și unul sacrificat pentru ceilalți, este cea care se pare că domnește în vestiarul mancunian, fie ea creionată fără intenția cuiva. Este concluzia care se desprinde după înfrângerea din această seară și cea la care sperăm să nu mai ajungem atât de ușor.

Totuși, de lăudat este prestația turcilor, aflați la prima lor victorie din istorie din Liga Campionilor. Au dus la bun sfârșit două contra-atacuri, finalizare de Ba (13) și Edin Visca (40), apoi au gâfâit, în special în a doua repriză, dar fără să cedeze, ținând cu dinții de victorie chiar la una dintre ultimele faze, când câțiva centimentri au oprit-o pe United să egaleze.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *