30, Mar 2018
Tot ce trebuie să știi despre Manchester United – Swansea, din etapa 32 a Premier League

Finalul de sezon pentru Manchester United se rezumă la un singur meci cu miză reală: finala FA Cup. Sigur că până acolo mai e o semifinală cu Tottenham, dar trofeul e tot ce mai contează într-un sezon ratat pentru Diavoli. Cu 9 partide de jucat în Premier League, securizarea unui loc de top 4 nu pare a fi o ecuație complicată. Pe Old Trafford vin Lebedele pentru Manchester United – Swansea, 3 puncte pe care nu prea sunt motive să le rateze Diavolii.

Bailly, Lukaku, Pogba și Martial au înscris în tur pentru un 0-4 fără dubii, în acele prime etape care ne-au făcut să sperăm că trăim un sezon de titlu pe Old Trafford. Toți sunt disponibili pentru meciul de sâmbăta asta. A urmat apoi un meci de League Cup în octombrie, cu dubla lui Lingard pentru un 0-2 și calificare pentru United. Doar cu Daley Blind indisponibil dintre jucătorii care ar fi avut șanse să intre în acest meci, Mourinho va folosi cea mai puternică formulă posibilă (putem doar să sperăm) și nu ar fi de mirare să vedem, din nou, un scor mare. Asta dacă portughezul va reuși cumva să împace ambițiile lui Sanchez și Pogba și să-i facă să joace împreună.

Lebedele l-au concediat pe Paul Clement și l-au angajat pe portughezul Carlos Carvalhal să-i scoată la liman de data asta. Portughezul i-a luat de pe ultimul loc, le-a bătut pe Liverpool, Arsenal, Burnley și West Ham și i-a urcat cu 3 puncte peste linia retrogradării. Se va juca rămânerea în PL până în ultima etapă, asta e clar, iar diferența de 33 de puncte dintre echipe spune tot. Jordan Ayew, cel mai în formă fotbalist al lui Swansea e suspendat, iar Fer și Bony sunt accidentați. Astfel, puștiul lui Chelsea, Tammy Abraham, va fi adversarul lui Bailly si Smalling în acest meci. Iarăși, n-ar trebui să fie probleme… Nu există nici măcar un singur jucător al lui Swansea pe care să-l pot lăuda fără să mă forțez să-mi amintesc ceva notabil în acest sezon.

Singurii portughezi care antrnează în acest moment în Premier League sunt (care-s șansele?) cunoștințe mai vechi. Mourinho și Carvalhal au fost colegi în grupa pentru licența de manager Uefa Pro și au rămas prieteni, portughezul lui Swansea fiind invitat de al nostru la sesiuni de antrenament la Real Madrid și Chelsea.

Echipe probabile în Manchester United – Swansea

Legendarele mele eșecuri de a nimeri primul 11 al lui Mourinho continuă cu încă o încercare:

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Smalling, Young – Matic, Pogba, Mata – Lingard, Rashford, Lukaku.

Swansea: Fabianski – Naughton, van der Hoorn, Fernandez, Mawson, Olsson – King, Clucas, Ki, Andre Ayew – Abraham.

Unde vedem Manchester United – Swansea?

În România, meciul lui United se vede pe Eurosport, de la 17:00. În Marea Britanie nu va fi transmis.

Glory, Glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *