4, May 2017
The Special One

Manchester United e cu un pas în finala Europa League după o victorie muncită la Vigo, împotriva Celtei. Salvatorul ”diavolilor” a fost The Special One, în urma unui meci lipsit de spectaculozitate și tacticizat la maxim.

Uitați de ”specialul” Mourinho. Altcineva este The Special One la Manchester United. Marcus Rashford este noua perlă a ”diavolilor” și la doar 19 ani este jucătorul numărul 1 în echipa portughezului. Cu Zlatan accidentat, fanii lui United se așteptau ca Pogba, Mkhytarian, Herrera sau Martial să fie cei care au prim-planul, cei care să fie magicienii, cei care să decidă jocul.

Cu toate acestea, ”Puștiulică” Rashford, e cel care face legea. Singurul lucru care-i lipsește tânărului atacant englez este frica. Altfel, este lider în teren. Cu viteza unui tren de ultimă generație din China și cu tehnica imperfectă, dar cu mult aplomb, multă determinare și cu mult, foarte mult, tupeu, puștiul bagă groaza în apărările adverse. David Luiz poate depune mărturie.

Sursa foto: twitter.com/ B/R Football

Rashford și-a dovedit clasa și la Vigo. Plecați la ”pescuit” în micuțul port spaniol, oamenii lui Mourinho au vânat un rezultat care să le permită tranșarea calificării pe Old Trafford, o săptămână mai târziu. Și nimic nu e mai bun decât o victorie.

Succes, de altfel, venit în urma inspirației puștiului minune. Rashford n-a stat la povești cu Pogba sau Blind și și-a asumat responsabilitatea de a executa o lovitură liberă, cu vreo 20 de minute rămase din joc, la scorul de 0-0. Ce a ieșit, puteți vedea mai jos.

Altfel, despre meci nu sunt prea multe de spus. United a fost prea precaută, iar Celta neputincioasă. Drept urmare, ”diavolii” au încercat marea cu degetul în prima repriză și au ratat trei oportunități imense prin Mkhytarian, Lingard și Rashford. Și cam atât. Ba nu! Ar mai fi de punctat revenirile lui Eric și Chris. Celta a pus și ea în pericol poarta în câteva rânduri, dar a jucat mult mai timid decât în alte partide de pe teren propriu în acest sezon, semn că autobaza lui Mourinho a funcționat bine.

Meciul retur este peste o săptămână și, în ciuda cifrelor bune ale Celtei în deplasare (cu victorii pe terenul Sahtiorului și a celor de la Krasnodar), calificarea n-ar trebuie să fie în pericol.

Foto: uefa.com

Celta Vigo – Man United 0-1 (Rashford 69)

Celta:

Alvarez – Mallo (Beauvue 91), Cabral, Roncaglia, Jonny – Hernandez, Radoja, Wass (Jozabed 74) – Aspas, Guidetti, Sisto

Manchester United:

Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Fellaini, Herrera – Mkhytarian (Young 74 (Smalling 90)), Pogba, Lingard – Rashford (Martial 80)

Dacă sunteți fani Manchester United, alăturați-vă comunității Romanian Red Devils. Ne găsiți pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *