2, Nov 2022
Ten Hag le-a băgat în cap

Manchester United se află în cea mai bună formă de când Erik ten Hag a preluat echipa. Și chiar dacă la început clubul a avut de suferit, având două înfrângeri în primele două etape, filozofia olandezului a început să prindă rădăcini în jurul echipei.

Iar stilul se pare ca i-a cucerit și pe suporteri, care s-au mulat după dispoziția echipei. O parte din ei chiar a recunoscut că n-au văzut-o pe United mai vie de la Ferguson încoace. Iar eu înclin să le dau dreptate, de jucători precum Antony sau Sancho era nevoie pentru a revitaliza echipa, însă omul din spatele scheletului rămâne cel de pe margine. Cel care le-a băgat în cap filozofia corectă.

Erik a rămas fidel principilor sale și United oferă un joc de posesie, cu fundașii laterali care creează superioritate în benzi sau chiar în centrul terenului în anumite momente. Defensiva a fost și ea betonată. Am explicat mai jos.

Surprinzător ori nu, în ultimele partide s-a putut observa o schimbare tactică majoră. Din ultimele cinci goluri marcate, trei cu Sheriff și câte unul contra West Ham și Chelsea, patru au fost înscrise cu o lovitură de cap. Rashford de două ori, Dalot și Casemiro câte o dată, de două ori singura reușită a echipei. Și aici vorbim de goluri din acțiune, nu din faze fixe. Cu excepția golului lui Dalot, împotriva lui Sheriff, desigur.

Mai mult decât atât, în acest interval, United a ratat o altă sumedenie de ocazii din centrări venite din bandă. Ronaldo, Casemiro sau Rashford (ocazia mare din ultimul minut a meciului cu Newcastle) au ratat ținta din poziții excelente.

Acest lucru arată că nu e o întâmplare, ci o instrucțiune tactică de la Ten Hag, pe care jucătorii o urmează. Erik folosește capacitatea unor jucători de a lovi mingea excelent precum Shaw, Eriksen sau Bruno. Majoritatea centrărilor vin de la cei trei. Apoi, îi ai pe Ronaldo în careu, pe care-l știm cu toții că e un titan în duelul aerian, pe Casemiro sau McTominay. Plus Rashford, în ultimele partide. Puțin important modul prin care câștigă o echipă și mai puțin contează cât suferă până să ajungă la capătul tunelului. Asta se vrea la echipă și asta a pus Ten Hag în practică.

Pe lângă acest aspect, Ten Hag l-a resuscitat pe un fotbalist care era pe picior de plecare de la United. Citiți mai jos.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *