9, Jul 2020
TBT. Prinț pentru două săptămâni. Când Ferguson a fost salvat de un puști de 17 ani

Era prin aprilie 2009. Spre final de sezon. Liverpool câștigase sâmbătă seara și era lider. Presiunea era pe diavolii lui Ferguson. Deși avea o echipă de vis (Rooney, Ronaldo, Giggs, Scholes, Ferdinand, Vidic ș.a.), Ferguson era cu infirmeria plină.

Wayne era suspendat, Berbatov accidentat, iar Tevez tocmai se întorsese de la națională. Astfel, Sir Alex decide să joace o carte riscantă, dar care s-a dovedit câștigătoare. Astfel cu o zi înainte de meci, merge în sala de forță de la Carrington pentru a sta de vorbă cu un puști de 17 ani.

Tânăra speranță se pregătea pentru un joc împotriva lui Newcastle, la echipa a doua a lui United. ”Dacă joci bine, s-ar putea să am nevoie de tine, duminică”. Pe cât de surprins a fost puștiul ajuns la club doar cu câteva luni înainte, pe atât era de fericit și încrezător. ”I-am dat mesaj unui prieten înainte de meci și i-am zis că dacă joc o să fac Old Trafford să explodeze. Încă mai are mesajul meu salvat”, își amintește cel poreclit Kiko, într-un interviu pentru Bleacher Report.

Ronaldo a deschis scorul și părea că nu e nevoie de puștiul de 17 ani. Carew a egalat, apoi Agbonlahor a marcat pentru 2-1. Apoi Ferguson mută. Iese Nani și intră tânărul atacant de la echipa a doua. Și schimbarea are efect. Cristiano a readus egalitatea în minutul 80, dar chiar și așa, la un rezultat de egalitate, Liverpool rămânea prima.

Finalul nu se putea să fie mai frumos. Manchester United alerga după golul victoriei. E minutul 94. Neville e avansat pe dreapta, trimite în careu. Preluare proastă, dar mingea ajunge la Giggs. Acesta trimite în careu și Old Trafford explodează. Cei peste 71000 de ”diavoli” de pe stadion sunt în delir.

Federico Macheda, un italian de 17 ani, înscrie superb și Manchester United e din nou lider. Golul, mai jos.

O săptămână mai târziu, același Macheda marchează pentru 2-1 într-un meci cu Sunderland. A fost prinț, căci în Manchester rege e unul singur, pentru două săptămâni. Apoi s-a stins ușor din cauza lipsei de profesionalism și al accidentărilor.

Chiar și așa, Manchester United – Aston Villa 3-2 rămâne pentru totdeauna în memoria fanilor și probabil momentul cu care Federico Macheda se va mândri cel mai mult în viața asta.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *