3, Mar 2020
TBT. Primul meci de fotbal televizat pe Old Trafford

BBC a început să transmită fotbalul englez de pe la 1936, un amical apoi un meci al Angliei și finala FA Cup. Primul meci în direct a fost în 1946, la Barnet.

Data de 3 martie 1967 reprezintă însă un al moment important în istoria fotbalului englez. A consemnat primul meci televizat vreodată în circuit închis.

Arsenal a întâlnit Manchester United, pe Higbury, în fața a 63.000 de spectatori. 28.000 de fani s-au adunat într-o după-amiază de vineri,pe Old Trafford pentru a vedea meciul care a fost transmis pe 6 ecrane cu mărimea de 1.2m x 90cm, montate pe gazon. A 7-lea ecran a fost doborât de vântul puternic.

Astfel, cei 28,000 de fani ai lui Manchester United au avut parte de o transmisie din toate zonele arenei, căci erau camere montate în fiecare tribună pe Highbury.

Spectatorii nu au fost lăsați să introducă sticle cu alcool pe teren, dar chiar și așa au cântat tot meciul și s-au manifestat ca și cum partida s-ar fi jucat sub privirile lor, pe gazon și nu la sute de kilometri depărtare. Au cerut lovitură liberă când un jucător al lui United a fost doborât, au fluierat când Charlton a fost faultat grosolan.

Unul dintre spectatori chiar s-a ridicat amenințîndu-l pe arbitru cu bătaia dacă-l nu-l elimină pe unul dintre jucătorii lui Arsenal. Într-o altă dimensiune însă, centralul întâlnirii nu i-a dat atenție fanului super entuziasmat.

Atmosfera a fost și mai frumoasă atunci când Manchester United a înscris, fanii au aruncat cu hartie igienică pe post de confetti pentru a celebra golul și au început să cânte cu mândrie.

La final, părerile au fost împărțite: de la cei mulțumiți, ”A fost interesant”, la cei nemulțumiți: ”S-a vorbit prea mult în jurul meu. N-am auzit comentariul.”, ”Nu a fost o calitate prea bună a imaginii”, ”Tot mai bine e pe viu”.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *