14, Apr 2020
TBT… ”Cheliosul Divin” sau portarul care a jucat extremă stânga pentru Manchester United

Să fii portar la Manchester United nu părea mare lucru prin anii ’90, când ”diavolii” dominau competiția internă. Chiar și așa, după plecarea lui Schmeichel, în 1999, Ferguson s-a tot chinuit să găsească un înlocuitor pe măsură.

Iar venirea lui Barthez, campion mondial și european în exercițiu la acel moment, părea să rezolve problema. Doar că n-a fost așa. Francezul n-a rupt gura târgului, cum se spune pe plaiuri dâmbovițene. Ba mai mult, chiar s-a dovedit un transfer nereușit, de care Ferguson s-a descotorosit cu prima ocazie ivită.

Foto: thesefootballtimes.com

Probabil, unul dintre momentele din cariera lui Barthez în tricoul lui Manchester United de care fanii ”diavolilor” își vor aduce mereu aminte cu zâmbetul pe buze este reprezentat de un meci amical.

”De când am semnat cu el m-a tot bătut la cap că vrea să joace pe teren. Iar meciul acesta a fost oportunitatea perfectă. Aveam deja 7-1 și am zis să-i îndeplinesc dorința. M-am rugat la Dumnezeu să nu marcheze că n-ar mai fi jucat în poartă”.

Alex Ferguson rememorând momentul cu Barthez ca extremă stânga

Era vara anului 2001 și Manchester United se distrase cu Team Singapore. Mai erau doar 10 minute de joc și se face schimbare. Iese Ruud și intră Barthez. Da, Fabien Barthez, portarul. Cel supranumit ”Cheliosul Divin” a jucat ultimele 10 minute ale meciului ca extremă stânga, în locul lui Giggs.

Nu putea juca cu numărul 1 pe teren din cauza regulilor UEFA de la acel moment, astfel că a luat 7-le lui Beckham, care fusese înlocuit câteva minute mai devreme. Tot din cauza regulamentului a fost pus să-și schimbe tricoul astfel că a intrat pe teren cu numărul 14, purtat la acea vreme de Andy Goram.

Ne-a arătat că e mai bun cu mâinile decât cu picioarele, chiar dacă la prima atingere de minge i-a dat-o printre picioare fundașului advers.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “TBT… ”Cheliosul Divin” sau portarul care a jucat extremă stânga pentru Manchester United

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *