23, Jan 2021
TBT. 24 ianuarie 1999 – Liverpool în cupă, primul pas către ”Triplă”

Pe 24 ianuaire 1999 Manchester United și Liverpool s-au întâlnit în turul 4 din Cupa Angliei. Istoria se repetă astăzi, după 22 de ani, tot în aceeași fază a competiției.

Manchester United venea după un sec 6-2 administrat lui Leicester, pe terenul vulpilor și era pe locul 3 în campionat la doar două puncte în spatele liderului.

Ferguson simte că e momentul să facă schimbări în echipă pentru a nu-și epuiza jucătorii, dar nu modifică drastic din prisma adversarului. Astfel își fac apariția printre titulari G. Neville, Berg sau Butt.

Liverpool pornește ca din pușcă și un puștan pe nume Michael Owen înscrie cu capul în minutul 2 spre disperarea lui Ferguson: ”Am început meciul foarte prost. E inadmisibil să-ți dea gol cu capul un fotbalist de 1.70”, tuna la pauză scoțianul.

”Diavolii” au lovit bara de trei ori, iar Keane, autor a două dintre ele, a mai avut o ocazie în care Paul Ince, pe atunci la Liverpool, a scos de pe linia porții.

Părea că nu e după-amiaza ”diavolilor” până când Ferguson s-a decis să riște. O făcea destul de des atunci când avea nevoie de rezultat. Scotea un fundaș, juca cu 3 pe linia de fund și introducea un atacant”, își aduce aminte Denis Irwin, pentru site-ul oficial al lui Manchester United.

”Comeback kings”

Chiar el a fost cel schimbat în acel meci. În locul său intra Ole Gunnar Solskjaer. Beckham centrează din lovitură liberă, Cole pasează cu capul către Yorke și e 1-1. Părea că ”diavolii” au reușit să trimită calificarea la rejucare, pe Anfield.

Am jucat vreo 10 minute cu prelungiri cu tot și am atins mingea în meciul ăla de trei ori, cred. Prima dată când i-am luat-o lui Scholes din față, apoi mi-am așezat-o și apoi am tras la poartă”, rememorează Solskjaer pentru sursa citată.

Ole face 2-1 și diavolii merg mai departe, într-un sezon la capătul căruia aveau să ridice toate trofeele pentru care s-au luptat, după scenarii asemănătoare. La finalul acelui sezon fanii din lumea întreagă au făcut cunoștință cu ”Fergie Time”, iar Manchester United și-a câștigat porecla de ”Comeback Kings”.

Astăzi, cele două echipe oferă un alt episod al celei mai mari rivalități din fotbalul englez.

Dacă vreți să citiți și alte episoade din rubrica TBT, le găsiți mai jos.

https://www.manutd.ro/?s=tbt

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *