19, Aug 2017
Swansea vs Manchester United 0-4. Chasing shadows

Swansea vs Manchester United 0-4? Pe bune? E adevărat ce vedem la acest început de campionat? Sunt fix 111 zile de când făceam 1-1 cu Lebedele pe ultima turnantă a stagiunii trecute, când Wayne Rooney transforma ultima oară un penalty sub culorile clubului, și azi deja ai noștri s-au transformat în adevărații Diavoli pe care-i așteptam. WE ARE BACK!

Swansea vs Manchester United 0-4

Pe hârtie am jucat 4-2-3-1, formula preferată a lui Mourinho. În teren însă, Diavolii au fost mai degrabă 4-1-3-2. De ce spun asta? Iată care a fost așezarea, conform hărții celor mai jucate pase ale echipei noastre din acest meci.

Harta paselor lui Man United în victoria cu Swansea. Sursa: Twitter.com/11tegen11

Formula de start: De Gea – Valencia, Bailly, Jones, Blind – Matic – Pogba, Mata (75′ Fellaini), Mkhitaryan (85′ Herrera) – Rashford (75′ Martial), Lukaku. Cu schimbările făcute, spre final United a jucat un 4-3-3.

Golurile:

⚽ Bailly (Pogba pasator decisiv) – minutul 45

⚽ Lukaku (Mkhitaryan pasator decisiv) – minutul 80

⚽ Pogba (Mkhitaryan pasator decisiv) – minutul 82

⚽  Martial (Pogba pasator decisiv) – minutul 84

Chasing shadows

United n-a avut vreo clipă în care să pară că poate pierde acest meci. Swansea e blândă fără Gylfi Sigurdsson (ne întâlnim cu el pe Old Trafford, pe 16 septembrie, în tricoul lui Everton) și Fernando Llorente (accidentat).

Am pasat la nesfârșit încercând să le deschidem apărarea pe două linii și singurele emoții le-am avut la faultul lui Pogba, care i-a adus francezului un galben. Nu putem ști ce i-a spus Mourinho la pauză sau dacă deschiderea de scor l-a liniștit, cert este că a scăpat de elimnare și apoi și-a văzut de joc.

60% a fost posesia la final, dar în prima repriză am avut mingea peste 70% din timp, provocându-i comentatorului de la Sky Sports o replică care a descris perfect duelul:

Swansea are chasing shadows at the moment…

Dominarea totală a lui United a fost sterilă în prima parte, dar doar până în ultima fază, când Bailly face ce n-au reușit jucătorii ofensivi toată repriza: un gol, primul pentru ivorian in tricoul Diavolilor. Corner bătut de Mata, reluare cu capul, în bară, a lui Pogba și Bailly pune talpa pentru 0-1.

Efectul Martial

Jocul așteptării a fost pus în scenă magistral de Mourinho în repriza a doua. United n-a forțat deloc și a riscat lăsându-le mai mult mingea Lebedelor, care au atacat fără niciun pericol real pentru De Gea, care a avut un singur șut pe poartă tot meciul (și acela anemic). Diavolii au așteptat momentul pentru a închide meciul.

După ce Rashford îi înnebunise tot meciul pe fundașii lui Swansea, Martial i-a luat locul și în nici 10 minute de la intrarea francezului, United a înscris de 3 ori. Întâi Lukaku, care nu s-a văzut până spre final, singur în mijlocul careului după o combinatie rapidă Martial – Mkhitaryan, a plasat mingea pe lângă Fabianski pentru 2-0. A venit apoi sincronizarea pefectă între armean și Pogba, iar 6-le nostru a finalizat cu o scăriță. Coșmarul polonezului din poarta lui Swansea nu s-a terminat înainte ca Martial să-i hipnotizeze apărarea, pătrunzând în viteză după o cursă din propriul careu la un contra-atac și finalizând în forță.

E prea devreme pentru concluzii, dar nu prea devreme pentru a ne bucura

După două meciuri câștigate cu 4-0 n-ai cum să nu te entuziasmezi, mai ales văzând că Mourinho are un sistem extrem de bine pus la punct, atât de devreme în sezon.

Am jucat cu una dintre cele mai slabe echipe din campionat, dar nimeni nu poate nega că United arată cel mai bine dintre toate candidatele la titlu în acest debut de sezon. Dominare, răbdare, finalizări letale, nu ne lipsește nimic. E important că putem aduna puncte și construi un golaveraj foarte bun până să dăm de primii adversari direcți la titlu: prima oară mergem pe Anfield tocmai pe 14 octombrie, în etapa 8. Cred că atunci vom avea cel puțin 19 puncte.

Rezumatul video

În final, vă las cu rezumatul meciului de pe Liberty Stadium.

Glory, Glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Swansea vs Manchester United 0-4. Chasing shadows

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *