24, Oct 2017
Avancronica Swansea – Manchester United: Mocirla lebedelor
Bailly
Bailly a înscris împotriva Lebedelor în august

Nu mai departe de acum 10 zile, Swansea o bătea pe Huddersfield cu 2-0. Dupa care a pierdut cu Leicester, 1-2. Leicester pe care United i-a batut cu un 2-0 convingator, chit ca ai noștri tocmai ce-au pierdut cu Huddersfield. Sună complicat, dar ideea e că odată ce echipele intră pe teren, statisticile sunt tocmai bune de aruncat pe fereastră. Știm că am batut Swansea cu 4-0 în etapa a doua, știm că Mourinho n-a pierdut niciodată împotriva lor (W6,D2), dar nu putem ști ce se va întâmpla pe Liberty Stadium, azi, de la 21.45.

Swansea

Lebedele au început sezonul foarte slab, deși dau senzația în fiecare meci că au ratat de puțin punctele. 4 dintre cele 5 înfrângeri în Premier League de până acum au fost la limită, United fiind singura care i-a bătut la mai mult de un gol diferență. Egal cu Spurs, o victorie previzibilă împotriva lui Crystal Palace și una oarecum surprinzătoare cu Huddersfield, plus cel mai plictisitor meci din prima etapa, 0-0 cu Southampton, le-au adus băietilor lui Paul Clement cele 8 puncte care îi plaseaza acum pe locul 15, dar la egalitate cu Everton care stau pe 18, primul retrogradabil.

Clement pare sa se îndrepte spre o serie de rezultate ceva mai consistente, dar cred că Swansea va sta cu emoții pânâ în ultima etapă. Tammy Abraham și Alfie Mawson sunt doi tineri promițători din lotul Lebedelor, primul având până acum 4 goluri în 9 meciuri, în timp ce Mawson a înscris în acest sezon 3 goluri din postura de fundaș central. De la gazde vor lipsi Wilfried Bony (accidentat) si Leroy Fer (suspendat).

Manchester United

Dupa un început furtunos, Diavolii trec printr-o relativă criză de formă, reușind doar două goluri în ultimele 3 meciuri (9 in precedentele 3). Lukaku a marcat deja 12 goluri pentru Manchester United, dar nici unul în octombrie, deci ar cam fi timpul s-o facă. În clasamentul din campionat, City s-a desprins la 5 puncte, în timp ce Spurs au profitat de accidentul de la Huddersfield pentru a ne egala cu stil, după ce i-au bătut pe Liverpool cu 4-1.

În plus, lista cu accidentați pare sa adauge incontinuu nume. Chiar dacă s-a anunțat că Bailly va reveni dupa 3 săptămâni, Jones, Carrick și Fellaini sunt incerți, în timp ce Pogba, Rojo și Ibrahimovic sunt încă departe de revenire. Eclipsa de forma prin care par a trece Mkhitaryan, Mata și Lingard nu ajută, dar Mourinho își doreste acest trofeu și e foarte probabil să vedem pe teren o formulă de joc puternică si un United care va juca la victorie.

Indiferent de forma de moment, Manchester United pleacă în continuare din postura de favorită, și – după ce am înghițit cu greu egalul fără gol de pe Anfield – sperăm cu toții să uităm cât mai repede și de meciul de pe John Smith’s Stadium. Scopul e, evident, calificarea în sferturi, dar un 4-0 categoric ne-ar pune ceva mai mult sânge în glezne decât un 1-0 sau 2-1 scremut.

Pronostic? Undeva la mijloc. Victorie United la două goluri. Swansea vs Manchester United, în optimile League Cup, nu va fi televizat în România, dar va fi pe Sky in UK.

Glory, Glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Avancronica Swansea – Manchester United: Mocirla lebedelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *