20, Apr 2022
Sucul de soc. Liverpool – Man United 4-0

E ora 7:00. Se anunță echipele. 5 pe linia de fund. Sancho pe bancă, Rashford și Elanga în atac. Nicio supriză. Ne apărărm eroic în primele 45 de minute și încercăm să dăm lovitura pe contraatac în partea a doua pe când Liverpool o fi obosit. Dalot pe stânga, toutși?

Soarele bate prin fereastra proaspăt spălată în week end. Fotoliul se mută un metru mai la dreapta pentru vizibilitate perfectă. Televizorul e pornit. Se conectează și telefonul pe StrymTV și #haiunited !

Începe meciul. Parcă soarele a intrat puțin în nori. Gary Neville anunță că Dalot joacă pe stânga pentru a-l contracara pe Salah, căruia îi place să intre în careu și să-și facă mingea pe stângul, adică pe dreptul lui Diogo. Interesant.

Sticla de apă fierbinte de sub picioare trimite un fior rece de tot. Sunt 7 grade afară (ce vreți?)și mă simt bătrân. O fi de la ultimele meciuri ale lui United? N-au trecut decât 5 minute și Diaz deschide scorul. Doamne!

Soarele a intrat de tot în nori. Speranța e încă acolo! Știu, știu, sunt nebun de legat că mai am speranțe cu actuala echipă. E minutul 7 și tot stadionul îl aplaudă pe Ronaldo. Fii puternic, Cristiano! Gest frumos din partea ”scouser”-ilor.

Wan Bissaka a salvat un gol ca și făcut în fața lui Salah. Foto: premierleague.com

Mă las mai jos pe fotoliu, în modul de cinema. E timpul să mă uit la meci ca la un film. La unul cu un monolog foarte artistic, plăcut ochiului, dar foarte dureros in același timp. Salah face 2-0. Perna suplimentară de pe fotoliu pare de vină. E tot mai incomodă. O scot și o pun pe canapea.

Stai, ce e asta? Ole vibes? Lindelof trimite o pasă peste apărarea adversă, Rashford ratează preluarea. Revine și speranța. Ce o fi cu mine, iar m-au luat dracii de mai sper încă? Se face pauză. Se deschide twitter-ul. Citesc unul, două. Twitterul se închide. Stream-ul se oprește brusc. Îl repornesc. E pe nemți, de data asta. Sper să schimbe și soarta lui United. Scena e gata pentru actul secund.

Hopa! Intră Sancho. Asta e. Haide bă! Trec 10 minute. Băieții aleargă, fac pressing. Parcă o pernă sub fund ar prinde foarte bine. De ce nu e pe fotoliu? O iau de pe canapea și o pun la locul ei. Sticla cu apă fierbinte ajunge pe canapea, sub picioarele mele. United respiră, arată puțină vână. Se poate, bă! Lindelof mai dă una peste apărarea adversă. Rashford e din nou neinspirat. Sancho e căutat de toată lumea. E ultima fantă de speranță din ochii ”diavolului” român pierdut prin Anglia.

Afară se întunecă de tot. Pe teren, Mane face 3-0! ”Ți-am aduc un suc de soc”, sparge liniștea cruntă soția. Nemții de la SkySport rostesc numele lui United. Habar nu am ce zic. Dacă era franceză mă descurcam. Cu germana stau la fel de bine ca United în clasament.

Mă foiesc. Perna a devenit din nou incomodă. Pun și sticla de apă fierbinte pe canapea. Beau o gură de suc. Se face 4-0. Mă duc la baie. Sunt ok. Nu sunt supărat deloc. Intră Mejbri și face câteva faulturi dure. ”Cine e ăsta? Uite ce tupeu are! Ceilalți de ce nu aleargă ca el”, mă chestionează soția. ”Lasă, nu înțelegi tu!”.

E întuneric, dar nu beznă, luna luminează cât de cât. Draperia s-a tras, spectacolul s-a terminat. Mai beau o gură de suc. E singurul lucru dulce din seara asta. Sucul de soc rămâne pe podea lângă fotoliu, într-un pahar pe jumătate gol. Sau… plin! Noapte bună, United.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *