9, Aug 2018
Stop transferurilor, start fotbalului! Manchester United, prinsă în offside

S-a terminat perioada de transferuri, începe un nou sezon în Premier League. Vara lui 2018 a adus o noutate în ceea ce privește activitatea cluburilor referitor la mercato. Pentru prima dată în istoria fotbalului englez, perioada de achiziții s-a terminat înainte de începerea sezonului.

Manchester United, în offside

”Eu vara nu dorm”, e versul unei celebre melodii românești. Și de obicei se aplică la Manchester United, în perioada de transferuri. Dar în vara lui 2018, ”diavolii” au fost prinși în offside.

Pentru Manchester United n-a fost o vară prea entuziasmantă. E cea mai slabă activitate pe piața transferurilor de la numirea lui David Moyes ca antrenor principal. Atunci, singura achiziție pe care ”diavolii” au făcut-o a fost Marouanne Fellaini.

2013 – 42.4 milioane euro
2014 – 195.35 milioane euro
2015 – 156 milioane euro
2016 – 185.5 milioane euro
2017 – 164.4 milioane euro
2018 – 82.7 milioane de euro

3 Doamne, și toți trei!

Alderweireld, Willian, Maguire sau Yeri Mina au fost câteva dintre numele care au fost vehiculate de-a lungul verii ca posibil transfer pe Old Trafford. Mourinho însă s-a ales cu doar 3 jucători. Și pot paria că nu e deloc fericit cu Ed Woodward.

Brazilianul Fred, venit de la Shakthar, portughezul Dalot, sosit de la FC Porto și Lee Grant, fotbalist de 35 de ani sunt singurele achiziții ale lui United.

Mai mult decât atât, ”diavolii” nu pot să aducă jucători împrumut și nici să adauge fotbaliști liberi de contract, astfel că Mourinho trebuie să lucreze cu ce are la dispoziție, până în ianuarie când perioada de transferuri de iarnă se deschide.

Cine mai pleacă?

Daley Blind a semnat cu Ajax, iar Sam Johnstone cu West Brom, fiind singurele două „plecări” pe bani pe care le-a efectuat United. Mourinho i-a trimis împrumut pe Joel Perreira, la Setubal, pe Borthwick-Jackson la Scunthorpe United și pe Axel Tuanzebe la Aston Villa. De asemenea, portughezul l-a pierdut și pe Carrick, care s-a retras.

Chiar și așa, Jose are în acest moment 27 de jucători la dispoziție, plus cei de la echipa a doua, astfel că pentru United vara nu s-a terminat. Chiar dacă nu mai poate face achiziții, Mourinho încă se poate descotorosi de jucătorii care nu intră în planurile sale.

Astfel e interesant de văzut dacă fotbaliști precum Andreas Perreira, Fosu-Mensah, Darmian, Martial sau Rojo vor prinde lotul pentru sezonul care stă să înceapă, mai ales că perioada de mercato nu s-a terminat în celelalte campioante puternice ale Europei.

Ce înțelegem după perioada de transferuri?

Ce să înțelegem după perioada asta de transferuri? S-a strâns sau nu cureaua la United? Sunt șefii nemulțumiți de activitatea lui Mourinho? E lotul suficient de bun și nu a fost nevoie de noi achiziții?

Personal cred că pur și simplu ne-am mișcat prost pe piața transferurilor. Dacă e de înțeles transferul lui Fred, United având nevoie de întăriri în compartimentul median, nu-l înțeleg pe cel al lui Grant. Mai ales că avem doi portari tineri plecați împrumut.

Cât despre Dalot, nu știu cât poate să-l suplinească pe Valencia, în condițile în care a venit accidentat, iar Mourinho a declarat că mai are nevoie de încă două luni pentru a fi 100% apt de joc.

În altă ordine de idei, nu-mi explic cum de l-am ratat pe Willian, un jucător care ne-ar fi fost atât de util în banda dreaptă.

Voi ce părere aveți?

Manchester United – Leicester e primul meci al sezonului, vineri, de la ora 22:00. Leo a pus pe hârtie toate detalile importante despre partida inaugurală a sezonului din Premier League.  Pronosticuri?

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Stop transferurilor, start fotbalului! Manchester United, prinsă în offside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *