10, Sep 2017
Stoke vs Manchester United 2-2. A început sezonul, cu adevărat!

A fost nevoie de o deplasare la Stoke pentru ca echipa noastră să primească dușul rece pe care Mourinho declara că și l-ar dori pentru a testa reziliența grupului. Stoke vs Manchester United 2-2. “A cold rainy night in Stoke”, vorba înțeleptului Andy Gray.

Echipe de start în Stoke vs Manchester United 2-2

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Jones, Darmian – Matic, Herrera, Pogba – Rashford, Mkhitaryan, Lukaku.

Stoke: Butland – Zouma, Cameron, Wimmer – Diouf, Allen, Fletcher, Pieters – Shaqiri, Choupo-Moting, Jese.

Marcatori: Choupo-Moting 1-0, Rashford 1-1, Lukaku 1-2, Choupo-Moting 2-2.

Genul de deplasări precum cea de pe Britannia Stadium sunt cele care dau consistență unei candidaturi la titlu. Am mers acolo neînvinși și cu golaveraj 10:0. Ne-am întors cu un singur punct și cu întrebări la care Mourinho caută răspunsuri în perioada următoare.

Foto: PremierLeague.com

Cum s-a încurcat Man United tocmai la Stoke?

Pe scurt: două greșeli de marcaj ale fundașilor centrali. Bailly și Jones l-au scăpat, pe rând, pe Choupo-Moting și acesta a înscris o dublă. Evident, explicația nu e atât de simplă, pentru că United a dominat (posesie, ocazii, cam la orice capitol), dar a înscris doar două goluri și uneori nu e suficient atât.

Mai mult, aș zice că De Gea ne-a ținut în meci la parada fantastică avută la reluarea lui Jese, la 1-2.

Nu știm exact de ce nu a fost pe bancă Fellaini, dar dacă era, sunt convins că Mourinho îl introducea în teren la maxim un minut după golul lui Lukaku, de 1-2. Pierdem primele puncte în primul meci în care nu joacă deloc belgianul…

Poate Herrera juca în același timp cu Matic și Pogba?

Ni l-am dorit în teren pe Ander Herrera și Mourinho ne-a ascultat. De la simpla prezență a unui jucător bun în primul 11 la eficacitatea echipei în acea formulă însă… e cale lungă.

Foto: PremierLeague.com

Pare că nu merge grozav triunghiul Matic-Pogba-Herrera (e și prima oară când e folosit), simțindu-se nevoia aportului ofensiv suplimentar al lui Mata. Matic l-a păzit în continuare pe Pogba, eliberându-l să zburde spre atac și fiind scutul din fața liniei defensive, dovadă că Stoke n-a construit nimic. Între timp, Herrera și-a căutat un loc de playmaker în adâncime, unde a mers atât de bine sezonul trecut, dar nu și l-a găsit, iar United a fost puțin dezechilibrată în atac. Cred că Mourinho a văzut asta.

Cum va arăta defensiva lui United în debutul Ligii Campionilor?

Bailly și Jones sunt suspendați. Vom vedea un cuplu Smalling – Lindelof sau va fi folosit, din nou, Blind în centru și Darmian își va păstra locul pe stânga? Pe termen lung, va intra oare Lindelof în locul lui Jones în rol de titular? Abia acum începe cu adevărat sezonul, când Mourinho începe să introducă mai mulți jucători în joc, portughezul fiind recunoscut ca un maestru al rotației lotului și demonstrând asta în extrem de dificilul final de sezon trecut.

Marți seara jucăm cu FC Basel, în Liga Campionilor, pe Old Trafford. Comunitatea Romanian Red Devils se reunește, în Infusion Sports Bar din București. We are United!

Glory, Glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *