19, Nov 2017
Generalul Pogba

Ce revenire! Se putea ceva mai perfect? Paul Pogba a reapărut cu stil în primul 11 al lui Manchester United. Și ce impact a avut prezența francezului în formula de start al lui Mourinho.

Cu starul de 89 de milioane de lire pe teren, Manchester United a câștigat de o manieră categorică partida împotriva lui Newcastle United, scor 4-1 (așa cum colegul Vlad a anticipat în avancronică, o ploaie de goluri), în etapa a 12-a, din Premier League.

Evoluția de sâmbătă a demonstrat încă o dată cât de mult i-a lipsit mijlocașul francez lui Mourinho, mai ales în derbiurile cu Liverpool, Tottenham sau Chelsea.

Omul meciului

Fără doar și poate, Pogba a fost cel mai bun om de pe teren pentru formația lui Mourinho, ”Generalul” din teren. Francezul a  fost jumătatea lipsă a puzzle-ului ”diavolilor” de la mijlocul terenului. Dacă nu mă credeți, întrebați-l pe Matic.

Pogba a fost implicat direct în 8 goluri în ultimele 6 sale partide pentru United

Când cei doi s-au regăsit în formula de start, jocul a fost mai cursiv, mai incisiv, mai vioi, mai frumos. Pogba a readus bucuria driblingului la mijlocul terenului, siguranța, incisivitatea sau viziunea de a dezechilibra apărarea adversă cu o singură mișcare din gleznă.  Dar mai ales spiritul de lider, de conducător. Ca un adevărat ”General” în mijlocul armatei sale. Iar primul gol stă mărturie. Cum ar fi arătat United cu el în teren în partidele cu Chelsea și Liverpool? N-are rost să ne mai gândim, e totul trecut deja. Mai bine să ne rugăm ca acesta să fie disponibil la partidele retur. Dar mai ales la confruntrea cu City.

Foto: manutd.com

Bucuria fotbalului

Să revenim la meci însă. Mourinho i-a băgat atât pe Martial cât și pe Rashford. Am sperat pentru câteva minute la un 4-3-3, dar m-am amăgit cu un 4-2-3-1 devenit clasic în zilele noaste, și în multe momente cu un 4-4-2. Newcastle a început bine partida. Benitez a fost inteligent si s-a aglomerat în propria jumătate știind că United va forța să înscrie repede. Mai mult decât atât, ”coțofenele” au dat lovitura prin Gayle. Lindelof a gafat ( a câtea oară în acest sezon?!?!), a alunecat și i-a dat șansa atacantului englez să deschidă scorul (14). Primul gol al unui jucător oaspete pe Old Trafford în acest sezon, în Premier League.

Un lucru care trebuie să ne bucure, Man United n-a depus armele și a revenit la joc. Pogba instrumentează bine atacul ”diavolilor”, îl lasă în bloc-start pe Isaac Hayden cu o mișcare fină din gleznă, apoi centrează perfect, calm, în centrul careului. Martial pune capul și e 1-1 (37).

Până la pauză trecem în avantaj. Young cu livrarea și Smalling face 2-1 (45+1) și mai domolește discursul lui Mourinho la cabine.

Revenire perfectă

Mai lipsea doar golul pentru Pogba. Și a durat doar 9 minute după reluare. Lukaku pe post de servant. Belgianul centrează, Rashford pune capul și îi așează mingea lui Pogba, iar ”Generalul” îndeplinește o simplă formalitate, 3-1 (57).

Foto: manchestereveningnews.co.uk

La adăpostul scorului, jocul lui United a crescut în siguranță, iar în repriza secundă ”diavolii” au dominat autoritar, chiar dacă De Gea a fost pus la încercare în două rânduri. Moment perfect și pentru Lukaku să puncteze. Mata îl servește și belgianul închide tabela (70). Și seria de 5 partide fără gol marcat în Premier League.

S-a întors și ”leul”

La 4-1, Mourinho a găsit momentul oportun să-i ofere revenirea pe teren, după 7 luni!!! și o accidentare care pe alții i-ar fi obligat să pună ghetele-n cui, lui Zlatan Ibrahimovic. Zuedezul a prins ultimele 15 minute de joc și a fost aproape să marcheze, în stilul caracteristic. ”Foarfeca” sa a fost respinsă însă de Elliot.  ”Un leu se recuperează altfel decât un om”, a comentat Zlatan despre revenirea pe teren.

Record

Un nou succes pe teren propriu aduce și un nou record pentru Jose Mourinho pe banca lui Manchester United. ”Diavolii” au adunat 39 de partide pe teren propriu fără înfrângere, în toate competițiile, cifră pe care n-au atins-o niciodată în mandatul lui Sir Alex Ferguson.

Foto: bbc.co.uk

Plusuri și minusuri

Pe lângă Pogba, merită evidențiate evoluțiile lui Young, Martial sau Rashford. La polul opus trebuie trecuți Lindelof și Mata.

Pentru Manchester United urmează o partidă în Champions League, miercuri împotriva lui FC Basel.

Glory, Glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *