30, Jan 2021
Sfântul Bruno

Cum a reușit Bruno Fernandes să o readucă la viață pe United este, încă, o întrebare. De parcă n-ar fi evident cine dirijează jocul ori, adesea, cine cară echipa în spate.

A trecut un an, cam mult parcă, nu?, de când Bruno îmbracă, aproape săptămânal, tricoul lui Manchester United. Adus de la Sporting pentru 60 milioane de euro, adică atât cât valora în acel moment, conform transfermarkt. Acum, cota i-a crescut cu jumătate și se îndreaptă spre suta de milioane. Fantastic, ar spune unii. Incredibil, s-ar mira tot ei. O raritate, ar concluziona cei mai raționali.

Și ar avea dreptate, căci cifrele jucătorilor de la United, conform aceluiași site, sunt într-o continuă scădere ori bat pasul pe loc. Așadar, este și de înțeles de ce evoluția sa încântă atât de mult. Cum să nu-ți sară în ochi unul care, pe trei metri pătrați culcă doi adversari, în vreme ce altul abia câștigă un duel unu contra unu, dacă o face? Dar nu numai insuficiențele colegilor săi l-au făcut remarcat. Așa ar fi putut sări în ochi și McTominay ori Fred.

Portughezul are acel tip de sânge care i-ar fi plăcut lui Ferguson, sângele fierbine latino dar și răutatea specifică acestei nații. Iar noi, cunoscători că Sir Alex este cel mai titrat manager care a existat, îi dăm dreptate.

Îi sunt cunoscute talentul, capacitatea de efort, imaginația. Cu toate acestea, a trăit în anonimat până să ajungă în Portugalia, ori semi-anonimat până anul trecut. Cât mai înseamnă 20 de goluri în ziua de azi într-un campionat precum este cel portughez? Probabil că zece goluri marcate în Premier League le-ar surclasa. Atât că Bruno pare că nu face diferențe între ligi, nu-și deosebește adversarii. Marchează cu aceeași forță, ușurință în unele cazuri.

Până acum, are marcate 11 goluri și 8 pase decisive, adică contribuind la 51% dintre golurile lui United din Premier League în acest sezon. Și probabil se va apropia de numărul de douăzeci, atât cât a marcat în cel mai bun sezon la Lisabona. În total, 28 de goluri pe Old Trafford și nu numai. Rațional vorbind, trebuie să spui că este de-a dreptul o raritate!

Cifre

52 de meciuri a jucat pentru Manchester United

28 de goluri

18 pase decisive

4 – ori Premier League Player of the Month

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Sfântul Bruno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *