11, Dec 2017
Optimi UCL! Mergem la Sevilla – cea mai iubită echipă din Spania

Manchester United a evitat numele grele în optimile de finală ale Champions League. ”Diavolii” vor întâlni FC Sevilla, echipă cu pedigree european, dar nu una dintre forțele continentului.

Cele două formații nu s-au întâlnit niciodată într-o competiție oficială, lucru greu de imaginat dacă privim palmaresul european al ambelor.

Cine e FC Sevilla?

FC Sevilla este unul din granzii Spaniei, dar echipă din a doua urnă valorică iberică. Andaluzii sunt unul dintre cluburile care pot oricând încurca FC Barcelona, Real Madrid sau Atletico, dar nu pot rezista într-o luptă de anduranță pentru titlu.

Estadio Sanchez Pizjuan este unul dintre stadioanele celebre ale Europei, chiar dacă are doar 42.500 de locuri și este locul unde Sevilla își joacă partidele de pe teren propriu.

Trofee

Ce ne așteaptă în Spania?

FC Sevilla este clubul cu cei mai înfocați suporteri din Spania, atmosfera de pe Sanchez Pizjuan fiind una care le dă fiori jucătorilor adverși și care i-a făcut pe mulți specialiști să declare FC Sevilla ca fiind ”cea mai iubită echipă din Spania”.

Dacă nu mă credeți, priviți acest video:

Sau acesta:

Nu vi se face pile de găină?

Sanchez Pizjuan – o fortăreață

Sevilla e o echipă greu de ucis pe propriul teren. Liverpool poate depune mărturie, a condus cu 3-0 la pauză, dar n-a reușit să câștige.

Echipa andaluză are doar 4 eșecuri în ultimii doi ani și jumătate: două în fața Barcelonei și unul în fața lui Juventus, în Liga Campionilor, semn că ne va fi foarte greu să ne impunem în Spania.

Vechi cunoștințe

Antrenorul celor de la FC Sevilla este Eduardo Berrizo, cel care a fost pe banca lui Celta Vigo la semifinala de Europa League din sezonul trecut, în care am tremurat serios pentru calificarea în ultimul act.

Jucătorii Jesus Navas și Nolito au jucat ambii pentru rivala din oraș a lui United, până în vară, când au fost transferați la Sevilla.

Programul partidelor

Meciul tur se joacă la Sevilla, pe 21 februarie, iar returul la Manchester, pe 13 martie.

Cum vi se pare tragerea la sorti? Se putea mai bine?

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Optimi UCL! Mergem la Sevilla – cea mai iubită echipă din Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *