2, Dec 2019
Săptămână de coșmar

Săptămână de coșmar pentru Manchester United. Diavolii au avut trei partide din care trebuiau să iasă cu 3 victorii, dar au reușit doar două remize și o înfrângere.

Să le luăm cronologic. A fost mai întâi o deplasare la Sheffield, acolo unde au tremurat pe rând Leicester, Tottenham, dar mai ales Liverpool. Toate au reușit să câștige. United însă a avut victoria în buzunar, dar a trebuit să se mulțumească doar cu o remiză.

A urmat apoi meci în Europa League. Cu biletele pentru primăvara competiției deja în buzunar, United nu s-a strofocat. Solskjaer a jucat cu copiii, odihnind titularii pentru mult mai importantul meci cu Aston Villa.

Puștii s-au descurcat onorabil. Chiar au ieșit în evidență Gomes, Garner, Levitt sau Laird. În final, lipsa de experiență i-a costat. Am pierdut cu 2-1, dar cine s-a supărat?

Duminică, cireașa de pe tort a fost pusă de remiza de pe Old Trafford, în fața lui Villa. Am avut victoria din nou în buzunar, și ce bine ne-ar fi stat cu încă 4 puncte în clasament, pe locul 5.

Dar n-a fost să fie. Ne-am lipit iar la un gol senzațional. De data asta, autor Grealish. Și ce gol frumos!! Așa cum fanii s-au obișnuit să vadă pe Old Trafford, dar din partea favoriților.

Am revenit întâmplător în joc și am întors scorul după două lovituri de cap. Prima a lui Rashford, iar a doua a lui Lindelof. Pase de gol: Pereira și Fred.

Lindelof plutește peste apărarea lui Villa și marchează. Foto: premierleague.com

Ne-am bucurat doar vreo două minute, căci Mings a restabilit egalitatea. Și pentru că tot vorbim de fundașul central al trupei din Birmingham, parcă ne-ar plăcea și nouă ca Maguire să fie la fel de autoritar cu defensiva sa precum e Tyrone, nu-i așa?

Una peste alta, la doar un an distanță de când United se distra cu echipe de talia lui Villa, cu Ole ca intermiar, diavolii gâfâie din nou. Manchester United nu are o idee clară de joc, fiecare gol parcă vine întâmplător, defensiva scârțâie, iar AWB, Maguire sau James și-au ieșit și ei din forma bună în care au început campionatul.

E greu de înțeles cum de jocul lui Manchester United este atât de lent când în teren avem trei dintre cei mai rapizi jucători din Premier League. Dar, hei-ho. Să sperăm doar că Pogba și McTominay vor reveni cât mai repede posibil. Oare nu e posibil să-l demitem pe Solskjaer și să-l punem apoi interimar? Căci jucam mult mai bine atunci.

Ce e și mai rău, aflat cu sabia deasupra capului, Ole se află în fața a două meciuri deloc dătătoare de speranță: miercuri cu Tottenham-ul trezit din adormire de Mourinho și duminică împotriva lui City. Dar parcă nouă ne plac meciurile astea în care suntem cotați cu a doua șansă.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *