19, Feb 2019
Să vină cupa! Chelsea – Man United 0-2

“Paul Pogba luptă ca un tigru în minutul 89, la 2-0 pentru Manchester United”, spune comentatorul de la BBC. Chelsea recupereaza și dă drumul la atac. Apoi, din nou omul de la BBC: “Herrera oprește atacul albastrilor. Încă unul. În acest meci a fost mereu în calea adversarului”. Iar la final, își încheie pledoaria la adresa “diavolilor”: “United a jucat perfect și se califică”.

Așa este. Manchester United este în sferturile de finală ale FA Cup, la capătul unui meci magnific în fața lui Chelsea. Ander Herrera și Paul Pogba au marcat, ambii cu capul. 

Fără îndoiala a fost răspunsul perfect al lui Solskjaer pentru contestatarii săi, după eșecul cu PSG. Și a fost de asemenea cel mai bun meci al “diavolilor” sub comanda norvegianului.

În primul rând, meciul a fost câștigat tactic. Fără Martial și Lingard, Solskjaer a fost conștient că orice echipă va trimite în teren nu va avea vigoarea și viteza uneia cu cei doi titulari. Astfel, a modificat sistemul de joc.

United a început într-un dinamic 4-4-2, apelând la diamantul pus în practică atât de bine la Tottenham, de Pochettino. Dar cine mai are nevoie de argentinian când echipa revine atât de bine, după un eșec ca și cel cu PSG?

Matic a fost mijlocașul defensiv, Herrera în dreapta, Pogba în stânga și Mata în spatele lui Lukaku și Rashford. Simțind că spaniolul i-ar fi inutil pe fază de apărare, Solskjaer le-a cerut, pe rând, lui Lukaku și Rashford să coboare în sprijinul liniei mediane, pe fază de apărare.

Iar apărarea a funcționat ca un ceas elvețian. Chelsea a avut doar două ocazii de a marca pe durata celor 90 de minute.

Pe fază de atac, cei trei mijlocași, plus atacanții s-au rotit ca o morișcă și au creat confuzie în apărarea lui Chelsea. Dar mai ales in rândul mijlocașilor. Așa au luat naștere și cele două goluri, ambele în prima repriză.

Combinații intre cei 5 jucatori, Pogba centrează, iar Azpiliqueta l-a uitat pe Herrera, care a pus capul pe centrarea francezului si s-a făcut 1-0.

La golul doi, Pogba a fost la finalizare. Centrarea a venit din flancul opus, de la Rashford, iar Paul a pus capul, fără speranță pentru Arizabalaga.

Meciul a avut un ritm atât de alert încât chiar și leul Herrera, omul care aleargă non-stop, a cerut timp de respiro.

În repriza secundă, Chelsea a încercat în zadar să revină în meci. Apărarea lui United a fost atât de ermetică încât Romero n-a prea avut emoții, nici măcar când “diavolii” au cedat posesia total, dar nici după ce Sanchez, Pereira și McTomminay au intrat pe teren. Apărarea a fost atât de bună încât și Smalling a părut world class pe durata celor 90 de minute.

Astfel, Manchester United se califică în sferturi, unda va da piept cu Wolverhampton, tot în deplasare. Vorba lui Solskjaer, anul ăsta “we doing it the hard way”.

Transmisiunea de la BBC se încheie focusând fanii lui United, care au cântat pe toată durata partidei. În mijlocul lor, un “diavol” arborează un banner care spune totul: “Up, for the cup”. Sau, mai pe românește spus: “Să vină cupa”.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *