14, Sep 2021
Ronaldo nu-i de ajuns. Young Boys – Man United 2-1

Ronaldo nu-i de ajuns pentru Manchester United, care a pierdut pe terenul lui Young Boys la primul meci din Champions League. Cu toate că portughezul a marcat din nou, pentru a treia oară în două partide, ”diavolii” au trebuit să se recunoască învinși printr-un gol încasat în minutul 95.

Young Boys părea să fie adversarul perfect pentru a începe noua campanie din Liga Campionilor. Astfel, Solskjaer și-a permis 3 schimbări față de 11-le de start din campionat. Au ieșit Varane, Matic și Greenwood, au intrat Lindelof, Van de Beek și Fred.

Și totul mergea strună. După un început de meci pe contre, Bruno trimite o pasă ”delicioasă”, spune commentatorul englez de la BT Sport. Ronaldo e la capătul ei și se face 1-0, min.13.

Apoi, invers ca în fotbal, ”diavolii” văd mai întâi roșu și apoi galben. Wan-Bisakka ajunge târziu la un tackle și îi pune talpa pe gleznă adversarului. Roșu direct și meciul se schimbă imediat. Oamenii lui Solskjaer văd galben în fața ochilor atac după atac.

Ole îl scoate pe Sancho și intră Dalot pentru a-l suplini pe Wan-Bisakka. După pauză intră Varane, în locul lui Van de Beek. Olandezul a jucat alături de Fred și a făcut o primă repriză bună. Dar schimbarea a fost logică.

Fred e mai bun pe defensivă și s-a descurcat destul de bine în fața atacurilor în valuri ale gazdelor. A surprins totuși faptul că Pogba a terminat meciul pe teren. Francezul n-a făcut o partidă deloc bună, iar în 10 oameni fiecare om trebuie să facă faza defensivă. Cum Ronaldo a fost deja exceptat de la asta, lipsa lui Pogba din compartimentul de apărare a făcut viața și mai grea colegilor săi.

Ronaldo nu-i de ajuns

Ronaldo nu-i de ajuns, căci United n-a mai contat în ofensivă. Chiar și așa, scăpat pe un contraatac singur cu portarul, portughezul a decis să se arunce la pământ la subtila atingere a adversarului, în loc să încerce să marcheze.

Apoi meciul s-a întors împotriva lui United complet. ”Diavolii” n-au mai contat deloc în ofensivă, iar gazdele au atacat în efectiv mare. Defensiva lui Man United a rezistat fără mari probleme. Asta până când Ngamaleu îi ia fața lui Varane și egalează.

Elvețienii nu s-au mulțumit cu remiza, așa cum părea că e United. Gazdele n-au încetat asediul, dar n-au găsit deloc breșa în defensiva lui Solskjaer, cu toate eforturile făcute. Tot ce au reușit elevii lui Wagner au fost niște șuturi de la distanță pe care De Gea le-a gestionat perfect.

Solskjaer folosește și ultimele schimbări și îi introduce pe teren pe Matic, Lingard și Martial. Primul se descurcă excelent și rupe câteva faze ale gazdelor. Jesse în schimb face o greșeală imensă la ultima fază de joc. Recuperarea aceluiași Nemanja se oprește la picioarele lui Lingard. Acesta în loc să degajeze trimite către De Gea. Siebatcheu e pe fază, sprintează și face 2-1 din pasa lui Jesse.

Trei erori o costă pe United un rezultat bun în prima etapă din Liga Campionilor. Nu e un capăt de lume, mai ales că celălalt meci din grupă s-a terminat 2-2. Dar e nevoie de mai mult. De mult mai mult. Ronaldo nu-i de ajuns. E nevoie și ca ceilalți jucători să fie la înălțime.

E nevoie și de un antrenor mai inspirat. Sigur, un aport important l-a avut faptul că s-a jucat pe teren sintetic, dar asta nu scuză în totalitate lipsa de idei din jocul lui United. Capul sus, băieți. Mai sunt 5 partide și destul timp să vă luați revanșa.

Acest eșec îi și readuce pe ”diavoli” cu picioarele pe pământ după toată euforia revenirii lui Ronaldo la club. E timpul să se treacă serios la treabă. Vacanța s-a terminat.

Pe 29 septembrie, Manchester United joacă pe teren propriu împotriva lui Villareal, în etapa a doua din grupa F. Până atunci, ”diavolii” au o ”dublă” cu West Ham, în campionat și apoi în Cupa Ligii.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *