11, Apr 2021
Revanșă!!! Tottenham – Man United 1-3

Comeback, remontada, revenire. Numiți-o cum vreți. Noi o să-i spunem revanșă. Pentru meciul din tur, pentru modul în care a fost arbitrajul, pentru Mourinho. Pentru clasament. Pentru jucători.

După o perioadă în care au jucat mai prost, ”diavolii” au arătat foate bine pe terenul lui Tottenham. Au dominat ambele reprize și au arătat ca o echipă mare. S-au impus la final cu 3-1 și au făcut un pas uriaș pentru a termina pe locul 2.

Cavani a făcut cel mai bun meci în tricoul lui Manchester United. E greu de ales omul meciului între el și Pogba. Francezul a fost imperial. A jucat în poziția sa preferată, în partea stânga a atacului și a fost de neoprit. Atât la figurat cât și la propriu.

Revanșă

Paul a dat o pasă de milioane la primul gol al meciului, reușit de Cavani. VAR-ul și apoi arbitrul Chris Kavanagh au decis că McTominay l-a fault pe Son și golul nu s-a pus și pe tabelă. Nord-coreeanul s-a tăvălit pe gazon ca și lovit de tren după ce Scott i-a rașchetat puțin fața cu palma.

Câteva minute mai târziu, lui Son i-a trecut durerea. Fred a atacat decisiv la mijlocul terenului uitând că el nu are voie să facă asta ca și mijlocaș defensiv. Kane l-a servit pe Moura în careu, Lindelof s-a poziționat greșit și a ratat degajarea. Serviciul lui Lucas pentru Son a fost simplu și s-a făcut 1-0, înainte de pauză. Parcă și Dean Henderson putea face mai mult. Oricum, ciudată poziția în care s-a aruncat după minge, cu picioarele înainte, nu cu brațele.

După pauză am ieșit motivați de la vestiare de parcă ar fi fost în joc viața jucătorilor. Combinațile dintre Pogba, Fred, Bruno și Cavani au desfăcut lacătul lui Mourinho de fiecare dată. Drept dovadă, Fred s-a aflat la capătul unei astfel de faze și s-a făcut 1-1. Brazilianul și-a luat revanșa după o primă repriză slabă. Cu toate astea, Fred a avut cele mai multe pase date din trupa lui Solskjaer și cele mai multe recuperări.

Ole, inspirat

Parcă și Tottenham a fost mai deschisă decât ne-am fi așteptat. Dar Pogba a zis mersi și și-a terorizat adversarul de fiecare dată. Francezul a stat la baza golului doi, cu Cavani la finalizare. Ole a făcut o schimbare inspirată, cu Greenwood în locul lui Rashford. Mason a centrat perfect, la semi înălțime în centrul careului și Edinson a zburat cu capul înainte. 2-1.

Foto: twitter.com

Tottenham a presat bine după golul 2, dar orice atac s-a oprit la Henderson. Kane și Son au fost blocați excelent de Dean.

Cireașa de pe tort a fost pusă de Greenwood. Pogba și Cavani implicați din nou. Mason nu i-a dat nicio șansă lui Lloris și s-a terminat 3-1.

Un meci foarte bun, solid, demn de o echipă mare pentru Manchester United. De mult nu am mai văzut-o pe United jucând cu atâta siguranță și dezinvoltură.

Pentru ”diavolii roșii” urmează meciul retur cu Granada, din sferturile Europa League, joi, de la ora 22:00, iar apoi la final de săptămână partida cu Burnely de pe teren propriu, duminică de la ora 18:00.

Cifre

28 – de puncte a câștigat în acest sezon Manchester United după ce a fost condusă.

23 – de meciuri consecutive fără înfrângere are Manchester United în deplasare. Doar Arsenal, aprilie 2003 – septembrie 2004, are mai multe, 27.

13 – goluri a marcat Greenwood pentru Manchester United. Doar Rooney are mai multe, 15, din postura de tânăr fotbalist (sub 20 de ani).

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *