12, Nov 2022
Revanșa care nu-i atât de dulce

Duelul din Cupa Ligii Angliei a venit mănușă pentru Bruno Fernandes&Co. Chiar dacă în minutul 65 tabela o arăta, ca la ultimul meci, în avantaj pe Aston Villa, ultimele trei reușite le-au aparținut gazdelor, care au dus-o pe United în faza următoare a competiției.

De acord că miza nu a fost pe măsura celei din urmă cu trei zile, când Villa a surclasat, apoi îngenuncheat formația lui Ten Hag. Vorbim totuși de League Cup, mai degrabă un premiu de consolare pentru echipele care au încheiat un sezon sub așteptări. Altfel spus, un fel de “dă-mi și mie”. Cum intrăm pe ultima turnantă a competiției, granzii, atât câți au mai rămas, încearcă întâi să placă, să experimenteze, iar abia apoi să câștige.

Asta a părut că va face și Man United, alegând să-i trimită în teren din primul minut pe Dubravka, aflat la debutul pentru echipă, sau van de Beek, și menajând o parte din echipă, cu Eriksen sau Casemiro doar pe bancă. Condusă după autogolul lui Dalot, ten Hag a turat motoarele și chiar i-a ieșit! L-a introdus pe Garnacho când mai era o jumătate de oră de joc, iar puștiul a pasat decisiv pentru reușitele lui B. Fernandes și McTominay. Altfel spus, a ajutat-o pe United să treacă în avantaj, apoi să se și desprindă pe tabelă.

De partea cealaltă, Villa n-a mai fost echipa care rezolva meciul după numai un sfert de oră. Chiar dacă a marcat de două ori, acestea au fost și singurele șuturi pe poarta lui Dubravka! Un raport de 58-42 la posesie, 6-2 la cornere și 19-5 la ocazii de gol. O echipă mai degrabă focusată pe situația din clasament, pe ce are de făcut ca să fie cât mai departe de zona roșie.

Cum scorul de pe tabelă a fost mai mult decât mulțumitor, asta îl face pe ten Hag să creadă într-o revenire a echipei, intrată ușor sub un con de umbră în ultima perioadă. Cum va gestiona vremea care vine, numită cea mai dificilă din sezonul unui antrenor, stă în mâinile sale. Până acum a arătat de ce merită să stea pe banca (încă) celei mai titrate echipe din Anglia.

Ai citit și..?

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *