31, Oct 2022
Renașterea! Artistul scăpat de la circ

La întrebarea ”Cine este jucătorul care și-a îmbunătățit cel mai mult jocul de la venirea lui Erik Ten Hag?”, răspunsul este unul foarte simplu. Nici nu cred că încape îndoială.

Vorbim de omul din imaginea de mai sus. Diogo Dalot a fost senzațional în această campanie, mai ales dacă ținem cont că în sezonul trecut am luat cele mai multe goluri de pe partea lui, în urma unor greșeli de poziționare și lipsă de reacție.

În acest debut de campionat și cupe europene, Dalot e indispensabil pentru Ten Hag. Nu pentru că nu are practic concurent pe post, cu Wan-Bisakka ieșit din grațile antrenorului olandez și cu Williams în infirmerie, ci pentru că și-a îmbunătățit jocul atât de mult.

Diogo e o prezență contanstă în atacul lui Manchester United. Și dacă la începutul campionatului participa la faza ofensivă venind la învăluire prin exterior, de la sosirea lui Antony, Dalot a devenit un ”inverted full back”, așa cum îl numesc englezii. Adică, în loc să creeze superioritate la exterior pentru mijlocașul de bandă, acesta intră în centru terenului, pentru a-i crea mai mult spațiu lui Antony în extremă și a oferi o soluție în plus în zona centrală.

În ultimele partide acesta a ajuns de multe ori în poziție de număr 10 și a avut câteva șuturi foarte bune la poartă.

Ba chiar a și marcat, în partida cu Sheriff, al doilea său gol în tricoul lui Manchester United. Pe primul l-a dat în urmă cu aproape 3 ani, în ianuarie 2020. Ca urmare, doar Bruno Fernandes are mai multe atingeri de balon decât el în treimea adversă de joc.

Dar nu asta ne face să ne gândim ”wow”. Știam că e capabil de acest lucru, pentru că l-a arătat (e drept că mai timid) sezonul trecut sub comanda lui Rangnick.

Lucru care a luat ochiul în acest start de sezon este aportul său defensiv. În sezonul precedent United a primit aproape o treime din goluri pe flancul drept al apărării. Majoritatea dintre acestea au fost ca urmare a proastei poziționări a lui Dalot.

Diogo însă e impresionant în acest sezon. Spre exemplu, împotriva lui West Ham a câștigat 5 dueluri aeriene la bara a doua cu Scamacca și Antonio. Michail chiar a explicat după meci că portughezul s-a plasat exemplar și că nu se aștepta să nu câștige nici măcar unul dintre acele dueluri.

Iar cifrele nu mint. Dalot a câștigat cele mai multe dueluri aeriene dintre jucătorii lui United în Premier League și e al doilea la numărul de ”tackle-uri”. Asta este cu adevărat impresionant știindu-l pe Diogo Dalot de sezonul trecut.

Iar Ten Hag i-a răsplătit evoluțile cu încredere. Fundașul dreapta al lui United e al treilea într-un clasament al minutelor jucate, după De Gea și Fernandes.

”Faptul că sunt titular meci de meci mă face să fiu mândru. E o responsabilitate în plus pentru mine. Arată că managerul are încredere în mine și eu încerc să răsplătesc asta fiind de încredere pentru echipă la rândul meu”. – Diogo Dalot – The Times.

Artist scăpat de la circ

Povestea de viață a lui Diogo Dalot e interesantă. Numele său de familie vine din Franța, din urmă cu 3-4 generații la o familie care făcea circ.

Tatăl lui Diogo este avocat, dar a vrut să fie fotbalist. Părinții l-au obligat să meargă la școală și în schimb a studiat ”Dreptul”. Sora lui Diogo e cântăreață. Cu zâmbetul pe buze, portughezul spune că provine dintr-o familie de artiști. Fiecare în domeniul lui.

Evoluțile lui Dalot din acest sezon sunt un factor pentru care Manchester United are un sezon bun. Am explicat în materialul de mai jos. Diogo e practic un artist care a scăpat de la circ, căci sezonul trecut a fost cu adevărat un circ pentru Manchester United.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *