7, Feb 2021
Remiză cu iz de eșec. Man United – Everton 3-3

Manchester United a reușit doar o remiză, rezultat care are iz de eșec, în fața lui Everton. Old Trafford pare să fie un tărâm blestemat pentru ”diavoli” în acest sezon.

Elevii lui Solskjaer au făcut o primă repriză perfectă. Trupa lui Ancelotti a fost dominată copios, nu doar pe teren, dar și pe tabelă. Cavani a marcat primul, cu capul, din centrarea superbă a lui Rashford. Uruguaianul a reușit astfel să puncteze în toate cele trei partide împotriva ”caramelelor” din acest sezon, 1-3 (pe Goodison Park, în campionat, și 2-0 pe Old Trafford în Cupa Ligii).

La fel ca în precedentele două confruntări cu albaștrii, Man United a fost echipa mai bună, care și-a creat mai multe ocazii de gol, dar la final a trebuit să se mulțumească doar cu un punct. Bruno a făcut 2-0 chiar înainte de pauză, cu o execuție superbă, din afara careului.

Fundașii au făcut 3 greșeli mari aseară și au fost pedepsiți la două dintre ele. Mai întâi, imediat după golul lui Bruno, Calvert-Lewin a scăpat singur cu De Gea, dar a trimis alături.

Semnalul de alarmă nu a fost suficient pentru Ole și ai săi, căci imediat după pauză, în decurs de 3 minute, oaspeții au revenit în joc și au marcat de două ori. Mai întâi De Gea i-a pasat lui Doucoure după un șut slab al lui Calvert-Lewin, iar francezul a făcut 2-1.

Apoi, Shaw îl pierde din marcaj pe același Doucoure, care îi pasează lui James Rodriguez și se face 2-2.

McTominay i-a readus pe ”diavoli” în avantaj și se părea că Man United va mai aduna 3 puncte în clasament. N-a fost însă să fie, căci frica ”diavolilor” a fost pedepsită. Ole l-a schimbat pe Greenwood pentru Tunazebe în minutul 91. Axel a făcut faultul de la ultima fază a meciului și Everton a marcat în minutul 95, deși arbitrul a arătat doar 4 minute de prelungire.

Man United ratează astfel o șansă importantă de a mai aduna 3 puncte în clasament la finele unui meci în care a fost echipa mai bună și mai periculoasă. Apărarea a rămas din nou corijentă, iar atacul a ratat cu seninătate ocazii care ar fi putut închide meciul.

Pentru Man United urmează un meci împotriva lui West Ham, în Cupa Angliei, marți de la ora 21:30. Apoi duminică de la ora 16:00 joacă împotriva lui West Brom.

Cifre

0 – Solskjaer a ajuns la meciul 100 în Premier League. Niciun antrenor n-a câștigat meciul 100 când a jucat împotriva lui Everton.

1 – Manchester United a primit cu un gol mai mult pe teren propriu în acest sezon, în 12 meciuri, decât în tot sezonul trecut în 19 partide.

4 – Cavani marcat 4 din cele 6 goluri pentru Manchester United cu capul. Doar Calvert-Lewin a marcat mai multe dintr-un asemenea procedeu.


Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *