14, May 2017
Red Devils pain pe White Hart Lane

S-a simțit încă din primele momente ale transmisiunii în direct de pe White Hart Lane. Ultimul meci înainte de demolare nu avea cum să nu fie o afacere emoționantă pentru Tottenham, dar pentru noi, fanii Diavolilor, altele chestiuni necesitau atenție.

În ce formulă tactică a jucat United?

Primul nostru 11: De Gea –  Tuanzebe, Bailly, Jones, Smalling, Blind – Carrick – Mata, Rooney, Lingard – Martial.

Tuanzebe (pe care simt nevoia să-l remarc din start pentru tupeu și siguranța de sine la 19 ani!) și Blind pe benzi și, aparent, Martial vârf? 5-1-3-1? 3-5-2? 3-4-3? 5-4-1? Am avut toți fundașii centrali disponibili în teren (4 la număr, socotindu-l și pe Blind, care numai acolo a jucat în ultima vreme). Ce am jucat, de fapt? Am așteptat harta paselor pentru a mă prinde că a fost, de fapt, 4-2-3-1, cu Tuanzebe închizător lângă Carrick și Bailly fundaș dreapta…

Sursa: Twitter.com/11tegen11

Nici nu am apucat să mă lămuresc cum stăm în teren și cine joacă ce rol și Spurs, nepreocupată de lumescul ocaziei, înscrie. Ben Davies bate un corner, iar Wanyama nu se forțează prea tare pentru a lovi plasat cu capul, pentru că nu-l marca nimeni. Rooney se uita la el de la un metru, Smalling era și el spectator.

Au venit peste noi și au mai încercat, dar am închis bine restul reprizei. Martial și-a încercat șutul cu efect și mingea a trecut la câțiva centimetri de bară, iar Bailly ar fi putut avea o mare ocazie dacă șuta la poartă, găsit excelent în marginea careului, cu un culoar de șut, dar a ales să paseze, iar faza s-a năruit.

Punctul culminant al reprizei pentru United a fost în minutul 25 când, în templul lui Tottenham, galeria lui Manchester United a cântat fantastic Glory, Glory Man United, reducându-i la tăcere pe londonezi.

A doua repriză începe în circumstanțe similare. Fază fixă, din zona careului, centrează cu efect Eriksen și Harry Kane deviază în poartă cu exteriorul, dintr-un fel de marcaj a lui Smalling, mai degrabă un sprijin pentru echilibrul atacantului lui Spurs. Kane nu marcase împotriva lui Manchester United în cariera sa de până acum.

Printre atacurile poziționale orchestrate de Eriksen pentru Spurs, United a încercat să lovească pe contra-atac: Martial mai încearcă o dată un șut cu efect interior, din viteză, dar trece lângă, după o oră și ceva de joc. Am tresărit în minutul 70 din nou, când Martial îl depășește cu dribbling pe Trippier și îi așează perfect o minge lui Rooney, care finalizează cu latul.

Imediat după golul de 2-1, Pochettino stabilizează echipa care s-ar fi aruncat non-stop în atac, lăsându-se deschiși pentru o contră: îl scoate pe Son și-l introduce pe Dembele. Spurs nu renunță la ofensivă, luându-și adio cu stil de arena lor cu aceeași Eriksen, Alli și Kane periculoși până în final. Intrările lui Mkihitaryan, Herrera și Rashford nu schimbă cu nimic după-amiaza deazamăgitoare a Diavolilor.

Tottenham se desparte de White Hart Lane după un sezon de invincibilitate pe teren propriu pe refrenul When The Spurs Go Marching In, dar în minutele de prelungiri, galeria lui United se mai impune o dată în marea de steaguri cu Spurs, cu același:

Glory, Glory, Man United!

And the Reds go marching… ON! ON! ON!

Mergem spre Stockholm, în campionat nu mai avem niciun fel de obiectiv. Mai avem 3 meciuri în 10 zile, un trofeu de luat, un final de sezon de uitat și un drum spre poartă de inventat.

Sursa foto: Craig Mercer/CameraSport via Getty Images (din The Guardian)

Dacă sunteți fani Manchester United, alăturați-vă comunității Romanian Red Devils. Ne găsiți pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *