18, Dec 2020
Record! Sheffield United – Manchester United 2-3

Cum nu mulți s-ar fi așteptat, United a sedus și a lăsat impresia că putea marca chiar mai mult decât a făcut-o. Chiar dacă a fost condusă încă din debutul jocului, nu s-a precipitat și a acționat asemeni unei echipe mature și a preluat controlul în fața unui adversar care s-a adâncit de tot în fundul clasamentului.

Cu toate că a încasat-o de două ori, tind să cred că nu reflectă, în totalitate, valoarea apărării lui United. Căci sunt goluri urmate de erori individuale, dintre care una a portarului Henderson, în mod normal rezerva de drept a lui de Gea. Întors tocmai de la Sheffield la începutul acestui sezon, a gafat inexplicabil în minutul 5, iar McGoldrick s-a văzut cu toată poarta goală în față.

Foto: gettyimages

Un rezultat nesatisfăcător în această rundă ar fi îndepărtat-o de locurile fruntașe, chiar dacă liderul din Premier League nu se mai află la ani-lumină distanță. Așadar, această victorie o apropie la numai 5 puncte, dar și cu un joc în minus. Scenariul de a încheia anul pe podium pare cu atât mai posibil ținând seamă și de programul din perioada următoare.

Foto: gettyimages

Cum Rashford și Martial s-au descurcat excelent, primul marcând de două ori, lipsa lui Cavani din atac a trecut neobservată. Uruguaianul este indisponibil ca urmare a unei accidentări, dar e în pericol să rateze trei meciuri din cauza unei adresări în mediul online, considerată rasistă de Federația Engleză, dar care a fost contestată cu vehemență de club.

Foto: gettyimages

De altfel, Mata ori Greenwood au fost, la rândul lor, aproape de reușită, numai că finalizarea i-a trădat pe fiecare în parte. Semn că motoarele funcționează, nu trebuie înlocuite. Doar mici ajustări pe ici-colo iar United poate visa, iarăși, la podium, ori, de ce nu?, chiar la primul loc. Pe mine, cel puțin, la asta m-a trimis reușita de 3-1, precedată de, îndrăznesc să spun, cea mai bună fază din acest sezon! Totuși, de ce n-ar fi așa?

Record

10 – victorii la rând în deplasare, record absolut în istoria echipei. Doar trei echipe au mai reușit 10 sau mai multe victorii la rând pe teren străin: Tottenham 1960, Chelsea 2008 (11), Man City 2017 (11).

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *