19, Sep 2020
Reanalizarea cazului Pogba

Paul Pogba are în față un sezon de „make or break” în tricoul Diavolilor.

În 2012 a fost lăsat să plece la Juventus, deși se știa că are un potențial imens. A fost „răscumpărat” 4 ani mai târziu de United pe o sumă colosală, 105 milioane de euro. Până în prezent, acest preț nu a fost justificat.

Odată cu venirea lui Bruno Fernandes, Pogba a intrat într-un con de umbră și toată lumea îl consideră pe portughez drept creierul de la mijlocul terenului. Colac peste pupăză, Donny Van de Beek și-a făcut și el apariția pe Teatrul Viselor, iar lucrurile se complică și mai mult pentru francez. Cu toate că, în mod ideal, toți cei 3 ar trebui să fie incluși în primul XI al fiecărui meci, este posibil ca Ole să nu reușească acest lucru. Iar dacă noul venit de la Ajax se adaptează repede, atunci Pogba se va afla sub o mare presiune.

Calitățile sale fizice sunt indiscutabile, Pogba este înalt, atletic, solid, rapid cu mingea la picior și cu o tehnică ieșită din comun. De altfel, tehnica îl și diferențiază pe acesta față de alți jucători de înălțimea sa (1,91 m), dar și față de alți jucători de culoare. De altfel, atributele fizice sunt punctul forte al jucătorilor de culoare, pe când disciplina și tactica se regăsesc îndeosebi la jucători precum Andrea Pirlo, pe care Pogba l-a avut coleg la mijlocul terenului la Juventus și care l-a făcut pe francez să strălucească, iar acum Fernandes se pare că a preluat acest rol la United, lăsându-l pe Paul într-o poziție ceva mai retrasă. Pentru a dicta tempo-ul unui meci este nevoie de mult mai mult decât un dribbling spectaculos, o pasă cu călcâiul, sau chiar un gol marcat cu un șut de la distanță.

Abilitatea de a încetini jocul sau de a-l accelera, la nevoie, sau pur și simplu de a ține mingea departe de zona în care activează un coleg cu cartonaș galben, urmare unei dispute cu un adversar, pentru a nu risca eliminarea acestuia, observarea modificării strategiei echipei adverse și adaptarea propriilor mișcări, toate aceste lucruri necesită o concentrare de cel puțin 100% și implicare pe terenul de joc.

Aceste lucruri nu au venit constant de la cel mai scump transfer al echipei din istorie, iar acest minus costă. Sezonul 2020/2021 poate fi cel în care Pogba schimbă părerea multor fani ai echipei noastre, dacă reușește să arate că își dorește să joace la United. Trebuie să accepte că, cel puțin momentan, el nu mai este vioara întâi a echipei și că trebuie să muncească pentru a fi titular meci de meci.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *