2, Nov 2019
Rashford, noul Ronaldo? Analiză! Cifrele lui Marcus, în comparație cu ale marilor atacanți de la United: peste Cristiano și la egalitate cu Rooney

Rashford, noul Cristiano Ronaldo? Marcus a marcat în partida cu Norwich o dublă și a ajuns astfel la bariera de 50 de goluri pentru Manchester United. Fotbalistul care a împlinit doar 22 de ani pe 31 octombrie a atins chiar cota 52 după reușitele din partida cu Chelsea, din Cupa Ligii Angliei.

Fanii diavolilor din lumea întreagă, dar și adversarii, s-au grăbit să-l critice pe Rashford pentru lipsa sa de eficiență. Însă, cifrele spun totul despre talentul lui Marcus. Să aruncăm o privire, deci.

Foto: gm.com

Provocare de la Ronaldo

Așadar, Marcus a avut nevoie de 184 de jocuri pentru a marca 50 de goluri pentru Manchester United. Mai puțin, deci, decât Cristiano Ronaldo. Portughezul a avut nevoie de 4 sezoane întregi pentru a însccrie 50 de goluri pentru ”diavolii roșii”. E drept că reușita respectivă a venit împotriva lui Man City și a adus practic titlul pe Old Trafford.

Portughezul a avut nevoie de 188 de partide pentru a atinge această bornă, lucru pe care l-a reușit tot la vârsta de 22 de ani. Dar, ca un adevărat motor diesel, a fost mai greu până s-a încălzit. Pentru următoarele 50 de goluri a avut nevoie de doar alte 65 de meciuri. Provocare pentru Rashford!

Foto: gm.com

Wayne Rooney a fost un alt jucător de calibru pe care Manchester United l-a avut. Englezul a jucat și el spre începutul carierei în bandă,datorită concurenței acerbe din atacul diavolilor, iar cifrele sale sunt destul de apropiate cu ale lui Rashford. E drept că Wayne a avut nevoie de doar 3 sezoane pentru a ajunge la cota 50. Tot la 22 de ani, 180 de meciuri!

Să fie acesta un semn de bine pentru Manchester United?

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Mari golgheteri pentru United

Berbatov a avut nevoie de 141 de jocuri, Solskjaer de 120, Chicharito la meciul 117, Cantona de 108, Van Persie de 85, iar Van Nistelrooy de 67 de jocuri. Să nu omitem însă faptul că toți cei menționați mai sus au ajuns la Manchester United la o vârstă mai mare decât cea a lui Rashford, așadar fiind mai maturi, mai experimentați decât actualul decar al lui United.

Un alt aspect important este faptul că toți cei menționați mai sus, poate cu excepția lui Cantona, au avut parte super-echipe la dispoziție și de coechipieri de calibru. Bănuim doar că e mai ușor să marchezi când te servește un Giggs, un Scholes, un Carrick, un Beckham decât atunci când îi ai coechipieri pe Lingard, Fred, Schneiderlin sau Mkhitaryan.

Mai mult decât atât, performanța lui Marcus este cu atât mai lăudabilă cu cât Manchester United s-a chinuit teribil de la retragerea lui Sir Alex Ferguson.

Nu știm dacă Rashford ajunge primul la antrenament și dacă stă două ore în plus, așa cum făcea Ronaldo, dar cifrele acestea ne dau speranțe că cu atitudinea corectă Marcus poate deveni jucătorul care să readucă zilele de glorie la Manchester United. Doar timpul ne va dovedi acest lucru.

Foto: metro.co.uk

Martial, și el la cota 50

Anthony Martial a celebrat golul cu numărul 50 în tricoul lui Manchester United chiar în acest sezon. Francezul a deschis scorul împotriva lui Wolverhampton, în etapa a doua și a atins astfel cota 50. Numărul 9 de la United a avut nevoie astfel de 176 de partide pentru a atinge borna istorica, la 23 de ani.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *