11, May 2020
UPDATE: S-a stabilit când se reia Premier League

UPDATE: Publicatia engleză The Telegraph anunță în ediția electronică de astăzi că s-a decis data la care se va relua campionatul în Premier League.

Cluburile din Anglia au decis ca fotbalul să revină din week end-ul 20-21 iunie și să se termine în 1-2 August. Manchester United va juca în deplasare, pe terenul lui Tottenham, urmând ca ziua în care va avea loc meciul să fie stabilită în următoarele zile.

Premier League se va relua însă pe 17 iunie, cu partidele restante Aston Villa vs Sheffield United si Manchester City vs Arsenal , conform sursei citate mai sus.

Astfel, vom avea 7 saptamani în care Manchester United va trebui să joace cele 9 partide rămase în campionat, plus cele din Cupa Angliei, competiție a cărei finală va fi programată în week end-ul 7-8 August.

Chiar și așa, aceste informații sunt neoficiale în acest moment, toată lumea așteptând cu mare interes o confirmare din partea forului suprem al fotbalului englez.


ARTICOLUL INITIAL: Veste excelentă pentru fanii lui Manchester United și ai fotbalului englez. Premier League se poate relua de la 1 iunie, după o pauză de aproape 3 luni cauzată de Coronavirus.

Guvernul britanic a publicat luni o serie de măsuri noi prin care prezintă pașii pe care îi va face pentru a ieși din starea de urgență în care se află Regatul Unit.

Astfel, Anglia trece de la starea de urgență la starea de alertă, ceea ce înseamnă că mai multe activități publice și private pot fi reluate, dar doar în anumite condiții și doar dacă se vor respecta anumite măsuri. Guverul britanic anunță că acest lucru va fi posibil doar dacă se va face suficient progres în limitarea răspândirii Coronavirus, până la data de 1 iunie.

Boris Johnson, premierul britanic, a declarat că UK a trecut de vârful pandemiei și că numărul de infectați a început să fie pe pantă descendentă. Dacă această curbă va continua să coboare până la 1 iunie și se va atinge pragul dorit, fără a se oferi cifre exacte, atunci mai multe activități își vor putea relua activitatea, însă în condiții speciale.

Printre aceste activități se numără și Premier League. Însă meciurile se vor juca fără spectatori: ”Pasul 2 – activitățile culturale și/sau sportive se pot relua cu porțile închise și pot fi difuzate de media, evitând totodată riscul contactului social la scară largă”, se arată în documentul de 50 de pagini. Nu se face nicio o referire la momentul în care fanii vor putea intra pe stadioane, iar zvonurile spun că spectatorii vor primi drept de acces doar după ce se va descoperi un vaccin împotriva Coronavirus.

Așadar, există posibilitatea să ne putem vedea din nou favoriții jucând de pe 1 iunie. Premier League nu a făcut deocamdată niciun anunț în acest sens, dar UEFA a dispus ca toate campionatele aflate sub egida sa să ofere, până pe 25 mai un plan pentru reluarea campionatelor. Astfel, probabil că și federația engleză va oferi curând informații despre reluarea competiției și în ce condiții se va produce aceasta.

De asemenea, UEFA a decis ca toate campionatele naționale să fie decise până pe data de 2 august, ceea ce face ca Premier League să termine cele 9 etape rămase de jucat în aproximativ 8 săptămâni.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *