23, Jan 2022
Victorie în prelungiri. Man United – West Ham 1-0

*un material de Sergiu Crăciun și Vasi Bîlc

Victoria la limită de acasă cu West Ham (1-0), din prelungiri, nu scoate în evidență altceva decât că, deși Solskjaer a plecat de la echipă încă de pe 20 noiembrie, problemele rămase nu și-au găsit leacul. Cu toate că o victorie ar trebui să ne facă să zburdăm de fericire, având în vedere și că echipa e clasată pe loc de Liga Campionilor pentru moment, asta nu se întâmplă.

Nu în condițiile în care, să-mi fie cu iertare, United arată încă rău, deoarece a reușit să tragă numai de trei ori pe spațiul porții vreme de 90 de minute. Oricum ar fi, oricine s-ar afla în cealaltă jumătate de teren, este de neiertat ca tu, o echipă din care fac parte C. Ronaldo, Bruno Fernandes, Greenwood, Cavani sau Rashford, să expediezi numai trei șuturi pe poartă!

Fair ar fi să precizăm că unul dintre cele trei a fost pe și în poartă, adică un procentaj de reușită de 33%. Numai că, dacă n-am pune la socoteală golul lui Rashford, marcat ș-așa în ultimul minut de joc, acum vorbeam despre o medie de un șut pe spațiul porții în decurs de o repriză. De 45 de minute! Matematic, lui United îi trebuiesc 45 de minute să tragă pe poartă.

Cu toate forțele adunate, cei 3-4 din față nu izbutesc mai mult! Noroc cu golul lui Rashford că această cifră nu este valabilă. Însă nu suntem departe.

Apărarea, punctul pozitiv

Pe de altă parte, West Ham la rândul ei a tras doar o dată pe poarta lui De Gea, astfel că defensiv ne-am descurcat bine. Maguire și Varane au format un parteneriat de netrecut, astfel că avem și motive de bucurie după acest meci.

Deși nu a oferit foarte multe în termeni de atac, United a controlat partida și i-a oferit foarte puține șanse de gol adversarei. Iar West Ham are în acest moment al patrulea cel mai bun atac din Premier League. Faptul că De Gea a păstrat poarta închisă ar trebuie să le dea jucătorilor lui Rangnick mai multă încredere.

În altă ordine de idei, trebuie să menționăm modul excelent în care Rangnick a gestionat finalul de meci și în care a gândit schimbările. Păstrarea lui Ronaldo a ridicat câteva sprâncene atunci când de pe teren au ieșit Greenwood, Elanga și Fred. Dar, portughezul a participat activ la faza golului, creată de doi jucători veniți de pe banca de rezerve, Cavani și Martial și finalizată de un altul, Rashford.

Cântec pentru Elanga

Unul dintre momentele plăcute ale acestui meci s-a petrecut atunci când băieții din Stretford End au cântat pentru prima dată numele lui Elanga. Pe acordurile muzicale ale celebrei melodii Rhythm is a dancer a celor de la Snap, fanii i-au scandat numele suedezului minute în șir. Cântecul sună foarte bine. Dați play mai jos.

Pentru ”diavolii roșii” urmează o vacanță de două săptămâni. Sud-americanii noștri însă vor zbura înspre Uruguay și Brazilia pentru partidele celor două echipe naționale de calificare la campionatul mondial.

Pe 4 februarie se joacă Manchester United – Middlesborough, în Cupa Angliei, iar apoi pe 8 februarie dăm piept cu Burnley, în Premier League.

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *